Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina bolečine v kolku

bolečine v kolku

Spoštovani!
Že kar nekaj časa-pribl.3 leta občasno,ko več hodim ali ko me zazebe v noge začutim topo bolečino v kolku-ker sem star šele 36 let se bojimtako zgodaj na operacijo(proteza)
Obstajajo še kakšne druge-ambulantne oblike zdravljenja?
Pa še nekaj,bi prosil-na temenu so mi začeli izpadati lasje,se že dobi pri nas zdravilo,ki je bojda učinkovito?
Se lepo zahvaljujem za odgovor.
S spoštovanjem!
Ivan.

Spoštovani!

Vaše težave so netipične tako za obrabo kolkov (kjer v zadnjem stadiju pride v poštev zamenjava kolkov) kot tudi za ishialgijo (išijaz), zato bi vam svetoval, da vas pregleda zdravnik, ki bo iz pregleda laže ugotovil, za kakšen porblem gre pri vas.

Za obrabo kolkov ste nekoliko mladi, medtem ko izžarevanje bolečine iz križa ni izključeno. Lahko pa gre tudi samo za bolečine v kitah ali vezeh zaradi enostranske obremenitve.

Seveda je pred operacijo kolka zaradi napredovale artroze – obrabe – še vrsta možnosti olajšati bolečin in izboljšati gibljivost. Predvsem pa ortopedi zelo neradi menjajo kolke pri mlajših bonikih, saj življenjska doba umetnega kolka ni večna in ga je potrebno čez čas pravilom zamenjati.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani g.doktor!
Res sem vam od srca hvaležen za odgovor,še bolj pa presenečen saj nisem pričakoval tako hitro odgovora-kar veliko upanja ste mi vlili,zato se bom res čimprej odpravil k mojemu osebnemu zdravniku,ki mu prav tako zelo zaupam in ga cenim,le ko sem mu lani nekoliko bežno omenil ta problem,nekako ni reagiral,pa mi je bilo nerodno še enkrat ga vznemirjat,še bolj pa me je bilo strah,da me bo kar napotil k ortopedu,od tam pa na operacijsko mizoše enkrat,g.doktor zelo pomirjujoči so vaši nasveti-še veliko strokovnih uspehov vam želim-Ivan.

New Report

Close