Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Problemi s kožo

Problemi s kožo

Spoštovani!

Imam problem, ki se vleče že leta in leta, toda vsako leto je slabše. Bil sem tudi pri specialistu – dermatologu, ki pa mi ni znal svetovati.

Na obrazu se mi v presledkih – valovih delajo luske. Začne se tako, da dobim po obrazu rdeče lise, ki pečejo. Zdi se, kot da bi se mi odluščila koža. Čez kakšnih pol dneva se mi na teh mestih naredijo luske, ki počasi odpadajo, pod njimi se delajo nove, dokler se stanje čez nekaj dni ne izboljša in se cikle spet ponovi.

Največ lusk imam na obrazu, pojavljajo pa se tudi za ušesi in po lasišču.

Enako se mi zadnja leta dogaja tudi na jeziku, kjer pa seveda ni lusk, samo rdeči izpuščaji, ki večino časa pečejo, najbolj seveda med jedjo. Sumim, da gre za podobno reč kot problemi z obrazom.

Poskusil sem vse šampone, kar sem jih lahko našel, od oronazola do Fitovala (tega ne priporočam, ker so mi začeli zelo izpadati lasje po njemu). Dermatolog mi je predpisal nekakšne tablete proti čezmernemu obnavljanju kože, ki sem jih jemal tri mesece, kar pa ni pomagalo.

jedel oz. prenehal sem jesti že različne vrste hrane, toda spremembe nisem opazil. Je pa zadeva vsako leto slabša. Sedaj imam problematično tudi čelo, ki ga prej nisem imel.

Za kakršenkoli nasvet bi bil zelo hvaležen, vem, da se na daljavo ne da narediti dosti, morda le kakšna “ideja”, kaj bi lahko to sploh bilo. Sam sem že dosti brskal po Internetu in simptomi, najbolj podobni mojim, so bili Serborični dermatitis. Poskušal sem tudi s šamponom iz katrana (coal tar), ki naj bi pomagal v tem primeru, toda učinka ponovno ni bilo.

Morda mi nekoliko pomaga (nisem še 100% ugotovil, ali gre res malo na bolje, ali pa se samo cikel tega luskanja konča) edino kortikostereoid Belosalic, ki pa tanjša kožo, kot sem slišal in ga uporabljam le, ko mi “udari” na plan še posebej močna oblika.

Skratka, za kakršnokoli idejo ali napotek se vam iskreno zahvaljujem.

Lep pozdrav

Jernej

Spoštovani!

Menim, da ste odgovore na postavljena vprašanja v svoji kalvariji našli že sami. Po vsem povedanem sodeč gre pri vas res za obliko seboroičnega dermatitisa, pri katerem v akutni fazi najbolj pomagajo kortikosteroidna mazila (eno teh je vaše), ki pa imajo na žalost to slabo lastnost, da pri dolgotrajni uporabi tanjšajo kožo (kar je v primeru poslabšanja ugodno). Na take spremembe vplivajo predvsem prirojene lastnosti kože, stres in nekatere vrste hrane, kar pa vi že upoštevate.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zanima me kje lahko dobim informacije o kemijski snovi amalgam?To me zanima ker sem imel zdravstvene probleme zaradi te snovi.Zanima me delovanje te snovi na človeka, njeni učinki.Saj vemo da dajejo zobozdravniki to snov v zobe kot plombo.To se pravi da sem imel jaz 24 ur na dan, 365 dni na leto sem imel alergijo in to cele štiri leta.

Zelo vesel bi bil če bi mi vi povedali kaj o tej snovi.

ŽE VNAPREJ HVALA !!!!!

New Report

Close