Najdi forum

Spoštovani!
Prosim Vas za pomoč. Ali ima kdo od vas otroka s cerebralno paralizo oz.pozna takšen par? Moja svakinja ima 4-letnega sina s to okvaro. Dela polni delovni čas za tekočim trakom, je psihično in fizično izmučena, saj sin niti ne govori, ne hodi, ima napade besa…. Rada bi ji pomagala. Gotovo ima kakšne pravice (krajši delovni čas, dodatek za varstvo ipd.), vendar ne vem točno kam in na koga se obrniti. Razmišljala sem o odvetniku, vendar so nasveti tako dragi, da si ne ona ne jaz ne moreva tega privoščiti. A kdo kaj ve o teh stvareh? (mimogrede, na Centru za socialno delo, kjer bi po mojem morali to vedeti, so skrajno neprijazni in skopi z informacijami, društvo Sonček pa se menda s pravnimi vidiki in olajšavami za starše ne ukvarja).
Hvala lepa, pozdrav.

ne morem ti pomagati, razen z naslovom, kjer dobiš pocen pravno svetovanje. To je na zavodu PIC (pravno-informacijski center) pa nekje na internetu, se mi zdi na pravniki.net sem videla, da so tudi zastonj svetovanja. Morda ti pomaga

PRAVNO – INFORMACIJSKI CENTER NEVLADNIH ORGANIZACIJ – PIC
METELKOVA ULICA 6
TELEFON: (01) 4323358
TELEFON: (01) 4323364
TELEFAKS: (01) 4343181

Pic ti računa pavšal okoli 2000 SIT za tvoja vprašanja. Poskusi! Če pa rabiš zakon o delovnih razmerjih, mi sporoči! Ti ga pošljem po emailu ali pošti!

lp
nataša

Na med.over.net -u sta pred časom dva starša spraševala na temo cerebralne paralize. Uporabi iskalnik in boš dobila njihove naslove. Poskusi se obrniti nanje.

LP,Kaja

Obrni se na društvo urada RS za invalide in bolnike. Njihova stran je na naslovu : http://www.sigov.si/uzi/ . So zelo prijazni in ti bodo pomagali kakor se le da. Poskusi in se obrni na Jagodic Damjana. Lep pozdrav

Drustvo Sozitje,ti bo pomagalo,ce ne se obrni zopet na nas..bomo skupaj poiskali resitev.

Na internet strani Sončka – zveze društev za cerebralno paralizo- so zbrani vsi predpisi (in še marsikaj), ki bi utegnili zanimati svakinjo. Jaz sem na hitro pobrskala in v Zakonu o delovnih razmerjih, 85. člen piše: “Eden izmed staršev, ki neguje in varuje težje telesno ali zmerno, težje ali težko duševno prizadetega otroka ima pravico delati polovico polnega delovnega časa na dan.” Kje in kako se to uredi, ji bodo prav gotovo svetovali tam.

Naslov: http://www.zveza-soncek.si/

Vsem najlepša hvala.
LP
Maja1

New Report

Close