Najdi forum

Pozdravljeni moji forumci
Sama sodim, da ta tema ne spada pod forum hujšanja zato sem pa odprla tukaj na tem forumu to mojo temo, ki pa ima drugačen pomen.
Poletje je tisto obdobje, ko vsak vidi dkg, kaj šele kg,več, kot bi bilo to res potrebno. Sama sem ena tistih, katerih imam rajši nekaj kg, več-kot manj. Verjetno se sprašujete zakaj tako= Moje življenje ni bilo lahko.Sem se tudi preveč ozirala na druge in sekirala, posledično s tem pa so kilogrami spolzeli, že na takšno mejo, da me je resnično že bilo strah za sebe in, da o sramu sploh ne govorim. Moj največji sovražnik je bil ogledalo. Sram me je povedati, da dodatno me je zadel tudi bivši mož, ki pa tudi ni maneken. Rekel je npr drži se, da te ne bo odneslo(samo ob manjšem vetru)! Če postanem bolj konkretna, lahko rečem, da sem bila že anoreksično suha(42do 46kg) in to že po rojstvu otroka in pri velikosti 162cm. Povdarila bi, da sem najnižjo težo imela 42kg v zimskem času, s torbico na rami in z zimskimi oblačili.
Tolažila sem se, da zimska oblačila nekaj skrijejo, da moji sodelavci nebi opazili, kako resnično grozno suha sem !
Takrat, bi me lahko v šolstvu na študiju medicine in biologije uporabili za učenje ANATOMIJE ČLOVEKA.
Zavidala sem vsem puncam in ženam, ki so bile postavne ali pa tudi bolj okrogle. Seveda to ne pomeni, da bi želela imeti preko 100 kilogramov. Meni bi takrat pšomenilo imeti vsaj 5 do 10 kilogramov več, kot glavni lotto dobitek. K sreči, pa se je stanje čez noč obrnilo na glavo. Pred štirimi leti pa sem se začela rediti, tako na hitro, da sem si rekla, kaj sedaj to pomeni, se bo jeziček na tehnici sploh ustavil. V pol leta sem pridobila polnih 20 kg, danes pa jih tehtam že standardnih 70do 72kg. Zaradi tega sem resnično srečna, ker nikoli več nebi želela imeti napr 42kg.
Tisti, ki se otepate ilogramov bi bilo prav, da pomislite na to, da preniska teža ravno tako dela nesrečne ljudi ali pa še bolj, kot tiste, ki vas je nekaj kilogramov več.
Plaža na obali vse pove samo sekirat se ne smeš.
Da me je stvar napeljala na to temo je povezana prejšna tema na forumu o hujšanju.
Dragi forumci kaj mislite pa o tej temi pa pišite.
HVALA marelica

Draga Marelica, mislim da nobena skrajnost ni dobra. Najsi bo to premajhna ali prevelika telesna teža. Če nisi zadovoljen v svoji koži, ukrepaš. Ukrepati pa je seveda potrebno v mejah normale. Verjamem, da obe skrajnosti povzročata nesrečnost in predvidevam, da je enako težko pridobiti kot izgubiti težo. Je pa res, da je posledica hujšanja večkrat izčrpanost in shiranost, kot pa obratno. Kaj naj rečem? Vesela sem zate, da si zadovoljna s sabo. Malo je takih. Lep pozdrav

Pridružujem se temu mnenju. Sašo.

Marelica, popolnoma se strinjam s tabo. Jaz nusem bila nikoli prekleto suha, pa tudi po porodu so mi šli kilogrami gor. Sama tehtam 72 kg pri 174 višine. Nimam se debelo, nimam se za suho. Ne sekiram se, ker nimam idelane postave, ampak sem srečna, ker sem zdrava in ker mi je dano živeti. Primer moje hčere je pa tudi zanimiv: stara je 5 let, tehta 18 kg, poje pa ne boste verjeli, da ravno toliko kot jaz. Ne vem, kje ji zginja ta hrana.

Najbolj pomembno je, da se človek dobro počuti v svoji koži.

Ja draga marelica popolnoma te razumem. Tudi sama sem bila kot “prekla” v času,ko sem se ločevala. Visoka sem 170 cm, tehtala pa sem 46 kg, tako da se mi je zjutraj vrtelo, jesti pa nisem mogla. Pa tako zelo sem si želela pridobiti kakšen kg. Pa je prišel čas dopusta, ko sva z mojo malo odšli v miren kotiček in sem pridobila 2 kg. Počasi, počasi se je moja teža dvigala in prišla sem na skoraj idealno, tako da sedaj ko imam dokaj mirno in urejeno življenje tehtam od 60-62.

Draga mami
Popolnoma te razumem, ki sem bila v tvoji koži in vem kako sem vse prestajala tako, da sama sebe sprašujem kako kako?
Hvala bogu konec je pekla namej tudi mora kanček sonca posijati lepo se imej mami in piši kaj lepo te pozdravlja marelica

Marelica, zdi se mi o.k., da si načela to temo.
Pisala sem že, kaj si mislim o raznih dietah, o pretiravanju in obsedenostjo s hrano.
Utemeljila sem tudi, zakaj sem proti forumu o hujšanju!
Sem mnenja, da se naj način hranjenja raztegne na obdobje celega življenja, ne le na neko omejeno obdobje diete. Absurdno je kako so te kratkotrajne diete predvidljive. Kako predvidljiva je dinamika dogajanja… “uf, moram shujšati… se odrekam tej in tej hrani … uf hujšam – super…kako sem sitna… in precizna pri hrani.. uf ne morem se več odrekati..ma naj se gre solit..grem pojest kaj dobrega”.

Sploh pa nekatere ženske tako pretiravajo s temi dietami, da gredo čez mejo zdravega.

Sasa
Popolnoma se strinjam z tabo meni očitno gre na živce samo o hujšanju in to vedno kjer koli berem piše o hujšanju ali na tem forumu ali na tv, itd. Ravnokar sem sinoči bila na Koperski noči, ki je bilo ful lepo ognjemet enkraten ampak z tem hočem povezati, da sem malo opazovala ženske, ki so bile suhe kot prekle tako, da bi lahko z pestjo jo primel za tiste njene bedrčke saj ja tam moški nima kaj primiti to je meni že pretirano suho (PODHRANJENO) One pa mislijo kako so lepe in se tam ispostavljajo. Da ne bo katera ženska užaljena, ki sem tako napisala nič slabega ne mislim samo moje mnenje sem povedala vsak svoje kile nosi. Primer bom dala, ki sem že pisala včasih sem bila zelo suha, ki me je zelo bolelo zakaj tako moram biti suha, kot, da nimam kaj za jesti ali pa kot, da bi prišla iz (TABORIŠČA) Bila sem tudi v bolnišnici zaradi zdravstvenih težav in je prišla medicinska sestra, da mi, da injekcijo, ki je na to dajala joj gospa vam pa nimam kam dati injekcije tako suhi ste veš kako me je to bolelo? Prišlo mi je, da bi najraje pobegnila iz bolnice in sem se še bolj sekirala in kaj kile so ponovno samo dol šle in kaj sem dosegla z tem nič samo slabše. Zato sem sedaj srečna, da se mi je obrnilo, da sem dobila zelo željene kilograme, ki jih tehtam pri moji višini 162 od 70do 72kg, ki se čisto nič ne sekiram in ne pomislim na hujšanje, ki ni potrebe. Imam bolj drobne kosti in mi se ne vidi, da imam toliko kilogramov imam postavo takšno kot sem si želela. Ko sem pa bila suha sem imela djke oz, sploh jih nisem imela lahko rečem, ker sem bila kot ploha sedaj pa imam super dojke, ki sem zelo zadovoljna velikosti modrčka pa imam od3 do 4 št. Tako, da se nimam kaj pritoževati sedaj ostalim ženskam pa želim isto, da imajo idealno postavo in bodite takšne kot ste ne se sramovati svojega telesa tako kot sem se jaz včasih želim vam veliko sreče pri kilih pa bodite kakor vam odgovarja.
Lepo vas pozdravlja marelica
P.s. Sasa piši mi kaj oz, kje si bila a veš, da sem te kar pogrešala ali te pa nisem zasledila lepo se imej marelica

Razen če bo forum “Hujšajmo” potekal pod zdravniškim nadzorom, kot pač potekajo zdrava hujšanja.

Marelica, hvala ti za tvoje pismo. Bila sem precej odsotna, ja. Se bom še kaj oglasila, seveda. Prav rada, tako malo pogladiva stare zaplete, prav?

Tudi jaz imam tak problem kot si ga imela ti. Samo noče se spremeniti čez noč. Pa bi si želela. Samo…

Draga rožica
Praviš samo….ja ti verjemem kako se počutiš. Saj si prebrala mojo zgodbo o suhost, ker me je tako motilo, da mi je že na živce sekalo po domače povedano. Če bi se pa ti rada zredila mi pa napiši tvoj email pa ti bom dala napotke, da čimprej dobiješ kilogramčke, če si želiš piši ti bom pomagala. Osebno jaz sem zelo vesela na mojo postavo, ki imam jo enkratno tako kot sem si od vedno želela. Pa še to zelo rada se moderno oblačim na kozmetiko in parfume sem čisto nora pudra nikoli nisem uporabljala pa imam kožo enkratno še dodatno sem vesela zaradi sebe, ker imam ZOBE zelo lepe kot biserje in me ni sram se nasmejati zato sem zelo vesela in zadovoljna z sabo ne, da bi se hvalila ampak pretiravala je resnično kaj sem ti napisala. Sedaj mi pa laho pišeš.
Želim ti čimprej lepo idealno postavo, kot si sama želiš
L. p. marelica

Izgubil sem tvoj telefon!

Marelica hvala za odgovor. Samo mislim, da je pri meni problem veliko večji in nekje drugje. Saj verjetno veš kaj mislim? Rada bi dobila kak kilogram, rada, ampak, potem, ko naj bi se to zgodilo zablokiram. Rada bi se rešila tega začaranega kroga, toda tako težko je. Ah, saj bo! – vidiš, to so besede s katerimi zaključim dan in zjutraj ravnam enako.
Kako naj se rešim tega?

New Report

Close