Najdi forum

Že nekaj časa me muči naslednja zadeva: s partnerko se imava zelo
rada in se dobro razumeva. Tudi problemov v komunikaciji med nama
ni. Ona ima na svojem delovnem mestu, čeprav ima končano fakulteto,
res nizke dohodke, pri katerih je tudi ob skromnem načinu življenja res
težko kaj prihraniti. Moji dohodki so vsaj 3x večji od njenih, zaradi česar
me ona kdaj in kdaj dobronamerno zbada, da sem “materialist”, čeprav
oba veva in čutiva, da nisva skupaj zato, ker pač jaz “imam” več od nje.
Ona je velikokrat nesrečna zato, ker si marsikaj želi, kar je povezano s
stroški, pa si ne more privoščiti (pa ne gre za obleke, kozmetiko in
kakšna draga potovanja), ampak npr. za jezikovne tečaje in vozniški izpit,
ki ga kljub svojim 30 letom še nima.

Jaz bi ji te želje materialno brez problemov izpolnil, pa se ji to nekako
obotavljam predlagati, da ne bi izgledalo, kot da jo “plačujem”. To bi naredil,
ker jo imam rad in ker vem, da je sposobna še marsikaj doseči – in bi bilo
škoda, da ne bi.

Kaj mislite, kaj in kako narediti ?

Pozdravljen,

za rojstni dan ji pokloni Jezikovni tečaj ali pa ure za vozniški. Tako ne bo imela občutka, da jo plačuješ, saj bo to darilo. Res smo ženske občutljive kar se tega tiče, saj nočemo biti ‘vzdrževane’.Je pa res, da obstajajo izjeme, ki jim paše tak način.

LP,Kaja

Praviš da med vama ni problemov v komunikaciji. Torej, pogovori se z njo. Povej njej, kar sprašuješ tukaj.
Če ne bo za, lahko tudi izvedeta zadevo na kredit. Predlagaj, da bi ji en del plačal ti, ostalo pa ti lahko po obrokih vrne. Bi bila res škoda da ne bi šla na kakšen tečaj, ki si ga zelo želi. Sploh glede na to, da ima partnerja, ki ji lahko in si želi ji pomagati. LP

Evo, to je res super ideja 🙂

Hvala, Kaja, saj tega problema se zavedam tudi sam, da ženske nočejo biti
vzdrževane in bi bilo neumno kar ves čas jo z nečim zasipati. Rad bi našel
pričerno priložnost, ampak rojstni dan to najbrž ne bo, ker ga ima šele junija
naslednje leto, bilo bi pa dobro, če bi kaj naredila že v vmesnem času.

Pred nekaj tedni sem jo presenetil kar tako z eno knjigo in je bila zelo vesela.

Zakaj bi čakal na roj. dan ali podobno. Kar kupi ji in podari,kar tako,reci,iz ljubezni. Bo ziher vesela. Mogoče ti bo rekla,da ni v redu,ampak v srce ji bo lepo zaigralo. Pri ženskah ne smeš vedno vse verjet,kar govorijo 🙂

Mislim, da ima Miha prav. Sama sem zelo neodvisna, sem pa vseh presenečenj zelo vesela in še nobenega nisem vzela za “vzdrževanje” ali “podkupovanje”. Sploh pa – življenje se vrti. Pri nama se je že trikrat s plačo obrnilo – najprej sem zaslužila več jaz, potem on, potem jaz in sedaj me on spet močno vodi. Pa kaj zato. Imava pač skupaj toliko in toliko denarja, oba delava, oba zasluživa in mislim, da je že to enakopravnost. Kdo pa v katerem trenutku zasluži več, pa niti ni tako pomembno.

Pa še dodatek – vedno prehitro kliknem vpis 🙂 – povprašaj jo malo, na kateri tečaj bi rada hodila, pa kje se ji zdi vredu….- potem pa – jesen se bliža in s tem novi začetki – kar po gasu. No pa poleg rojstnih dni imaš tudi kakšno obletnico, obmesečnico, ….mislim, da je tudi to čisto primerno.

Če ti je rojstni dan predaleč in če se ti zdi , da je kar tako ne moreš obdarovati, imaš mnogo drugih priložnosti npr. obletnica skupnega življenja, obletnica vselitve v stanovanje ipd. Boš že našel kakšno priložnost. Mogoče ji res ne bo všeč kar tako na suho, sploh če gre za večje zneske.

LP,Kaja

Dragi Daniel!
Ker si v redu fant, menim da ne bo problema. Če bi bil barabin, tega vprašanja mi nebi nikoli prebrali. Poslušaj vse te lepe nasvete, pa boš videl, da bo “šibalo”.
Mislim pa, da bo najbolje da ji vse to poveš. Če pa ti nekako jezik ne steče,
potem sprintaj to kar si pisal nam, pa še kak odgovor, pa ji pokaži.
Bo punca vidla, da ima v redu fanta, in razlaga ji ne bo potrebna, pa tudi tistega s “podkupovanjem” po moje ne bo čutila. Lepo se imejta. Sašo.

Mihax, zdi se mi, da imaš slabe izkušnje z žensko iskrenostjo.
Verjemi, nismo ne, vse takšne. Veliko nas je, ki povemo tisto, kar mislimo, seveda pa obratno pričakujemo tudi od moških to isto. Je to preveč?

Nisem mislil to v slabem pomenu. Ženske veliko poveste po resnici,vendar včasih ste zelo vesele,če moški ne naredimo vse kot ste rekle 🙂

Tukaj imaš pa tudi malo prav. Ampak je pa res to samo včasih. Odvisno, za kaj se gre!

Ja, Špela, tudi pri nama je bilo podobno. Včasih sem jaz
prinesla boljšo plačo domov, potem je bilo obdobje, ko me je
fino prekašal. Pa sem spet jaz prispevala več, pa potem on …
Res pa je, da to klapa, če je skupni denar. Vedno sva se skupaj veselila, ko smo imeli malo več kot prejšnji mesec, pa sploh ni bilo važno, kdo je bil bolj zaslužen. Sicer to velja bolj za trdne veze ali zakonce.

Daniel!Različne variante so ti ponudili že drugi.
Morda bi poizkusil še z neke vrsto stave. Predlagaj, v kolikem času je možno narediti napr. vozniški izpit. Če se izkaže, da si imel prav, plačaš izpit ti, sicer ti pa ona vrača po mesecih, če tako vztraja.

Še vedno pa se mi zdi najbolje, iskreno se pogovoroti z odprtimi kartami. Ker praviš, da komunikacija ni problem, pa da je ona visoko izobražena, bo verjetno po ISKRENEM pogovoru tudi razumela,da nimaš takšnih namenov, kot jih ona ne odobrava. Na drugi strani boš pa tudi ugotovil, ali je res iskrena z zavračanjem tvoje pomoči ali ne. Čeprav takšno obdarovanje kot so ti predlagali drugi, sploh ni slab način.

Vsekakor se potrudi. Sam pa vseeno moraš najbolj vedeti, kako jo boš razveselil in kako ne boš naredil, da je ne boš prizadel.
Mi samo teoretiziramo, poznaš jo pa le ti. Srečno!

Špela Špela!!!
Veliko kaj sem prebrala tvoja mnenja tvoje odgovore povedati ti moram, da sem vedno odkritosrčna oseba (NE HINAVKA) Dobila sem občutek o tebi, da si sigurno zelo zelo dobra ženska, mati, žena, sodelavka. ZAKAJ? Kar koli si svetovala pisala tako se mi je vse zdelo prav resnično imaš prav. Vidim, da nimaš rada po domače povedano kurbarije za tebe je to (EGOIZEM)
Takšnega mišljenja sem tudi jaz vidim, da tvoj mož mora biti srečen, da ima tako pošteno ženo. Ti si prava mati si prav povedala, da vse kar rabiš dobiješ doma res je tvoji otročički so verjetno srečni, da imajo takšno mamico in očeta. Kadar doma je prepir najprej občutijo otroci pa ni treba, da se kregamo pred otroci sami dobijejo ta občutek mislim, da si mojega mnenja?
Zakaj sem ti dvakrat napisala Špela, da ne spregledaš moje pošte
Špela samo tako naprej in vedno boš z družini srečna, ki ti marelica želi vso srečo pa kar z to pametjo naprej.
L.p.

Marelica – hvala ti za lepe misli. Veš vesela sem in čeprav nisem verna, se “bogu” vsak dan v mislih zahvalim za vse kar mi je dano – za dobrega moža, zdrave in bistre otroke, dovolj denarja za lepo (ne pretirano razkošno, a lepo) življenje.
Po naravi sem optimist in vsega česar se lotim, se lotim z žarom in veliko pozitivne energije. To svetujem tudi tebi. Vse, tudi bolezen, se da premagati, če je človek do sebe in okolja pozitiven. Verjeti moraš, da bo šlo in bo.

Mene življenje nikoli ni teplo, tako kot je tebe. Zato pa se potrudi in odstrani vse tiste črne misli in spomine, ki jih še imaš iz preteklosti. Živi sedaj in za prihodnost, za svojega moža, ki te ima očitno rad. Prepričana sem in želim ti, da se ti tudi zdravje vrne.

New Report

Close