Najdi forum

Pozdravljeni
Sem odgovorila na temo, ki je pisal Mike prvič je bilo 1 odgovor pa ni pisalo kaj sem jaz pisala nato ponovno odprem in pod Mike 0 odgovorov sedaj pa resnično ne vem,če bi še komu pisala odgovorila, ker vse nekod mi vse to čudno deluje.
L. P. marelica
P. S. pa brez zamere

sadju

Če si tujka, ki se je nedavno preselila v Slovenijo in se trudiš nekako naučiti našega jezika ter v njem komunicirati…, naj ti bo, se pač po svoje trudiš (še veliko ti manjka). Če pa si tu rojena oz. že dolgo živiš, pa je tvoje izražanje katastrofalno slabo in skoraj neprimerno za javnost. Moja osemletna hči je na neskončno višjem jezikovnem nivoju.

…in takoj je ostal mrtev, hm.

Spoštovana Marelica,

res smo veseli, da ste si tukaj našli možnosti za debato, vendar se moram vključiti in povedati, da popolnoma nič ne razumem kaj ste hoteli povedati. Ker sem opazil, da je bilo na vaše pisanje kar nekaj pikrih, vam predlagam, da poskusite malo bolj mirno in malo bolj podrobno obrazložiti, vaše težave in kaj želite povedati.

Ni problem Slovenščina, vsi delamo napake ko hitro tipkamo in ne gledamo kaj napišemo, vendar je vaše pisanje preveč vaše pogovorno, tako se nobeden noče ukvarjati s tem, kaj ste hoteli povedati.
Vsakdo ima pravico napisati svoje mnenje, moj predlog je, da se potrudite in malo lepše razložite tisto kar želite povedati, če vam kaj dela težave, lahko mirno vprašate pa vam bomo povedali kako se to napiše ali oblikuje stavek. Ste anonimni tako, da se vam ni treba bati kritik, lahko smo veseli, da se nekdo želi naučiti slovenščine.

Primer:
-Pozdravljeni

Sem odgovorila na temo, ki (jo) je pisal Mike prvič, je ( bil )1 odgovor, pa ni pisalo kar

sem jaz napisala, nato ponovno odprem in pod Mike 0 odgovorov,

ne vem, če bi še komu odgovorila, ker mi vse skupaj čudno deluje ( nekod – je odveč)

Lahko bi bilo tudi drugače vendar, sem napisal tako kot mislim, da bi želeli povedati.

Želim vam veliko veselja na tem forumu in kar vprašajte

primož

Spostovana Marelica !

Mene osebno niti ne moti tako zelo vas nacin izrazanja – vsak se pac izraza tako kot zna .
Moti me pa nekaj drugega : vas slog pisanja je precej
prepoznaven, zato se ga da zaslediti kar pod (vsaj ) 7 nicki.
Zakaj ? Saj ta forum vendar zagotavlja anonimnost !

LP A.

Komentar za Vseje igra

…in takoj je ostal mrtev, hm.

…in takoj je bil mrtev – res je kdor umre, tudi ostane mrtev, vendar se nikoli tako ne izražamo, da je nekdo ostal mrtev, to vemo!

Saj smiselno je, ampak ni po naše 🙂

primož

Primož,

hvala za dobrohoten a nepotreben poduk. “…in takoj je ostal mrtev” je bil copy/paste iz mareličinega pisanja in sem ga dodal za zajebancijo in ponazoritev njenega izvirnega sloga.

Pozdrav,
vsejeigra

(imam pač tak nick, in imen ne popravljamo, torej ne Vse je igra ali kaj podobnega. No, to vse skupaj je res igra)

Ne strinjam se, da takoj je ostal mrtev ni slovenscina. Je dober izraz, ce bi hoteli humorno sporociti, da je nekdo preminul… Ni pa nedovoljeno.

vse to sicer nima blagega smisla, ampak če za zabavo malo razpredam…

in takoj je ostal mrtev, medtem ko so nekateri drugi ostali mrtvi šele čez čas, dva mnogo kasneje, preostali pa niso ostali mrtvi…, no ja…

Me veseli za vaša mnenja in za vaše ptipombe upam, da sem zadnjič pri tem forumu, ki vidim, da so nekateri zelo zlobni
pa brez zamere—— marelica

Ni potrebno, da zaradi tega odstopiš iz foruma, samo malo premisli prej, kako boš napisala, da bo nekaj zgledalo, z repom in glavo. Pa vejice in pike bi bile tudi žaželjene.

Pa brez zamere, ampak tvoje izražanje res ni v redu.

Mislim, da ne bo kar odšla iz foruma, saj je bomo sicer pogrešali, prej mislim, da bo zamenjala svoj nick in nadaljevala.

Tudi meni se tako zdi, zal pa mi je, da tako tezko sprejme tudi dobronamerno kritiko. Saj navsezadnje je pomembno, da se med seboj tudi razumemo.

Zakaj ste vsi obsedeni s tem, kolikokrat kdo menja nik. Saj ne, da se s tem strinjam, ampak se mi zdi skoda casa in energije, da namesto odgovorv na doloceno temo berem komentarje, ki obtozujejo in popravljajo vse povprek. Nobene tolerance ni, takoj ste skoraj vsi skrajno napadalni. Strinjam se, da naj bi dopis imel rep in glavo, pa vendar eni so v tem bolj sposobni drugi manj. Mislim, da nam ne bi skodilo malo vec pozitivne energije.

Fajn je, da imamo vsak svoj nick.. ker je potem takoj jasno “kdo” je kdo in še do nepotrebnega skrivanja ne pride. Sicer pa smo itak pod krinkico, ne??!!!!

V nekaterih primerih se res da zelo jasno ugotoviti kdo piše in je malo smešno, da srečaš isti, zelo značilen način pisanja pod več kot 5 različnimi nicki..ali pa še to, da pod enim nickom zagovarja samega sebe, kar je pisal-a pod drugim nickom..itd. itd, evo zakaj….!

Primož
Hvala ti na opozorilu in za nasvet pa srečno z forumom
marelica

Pa res hitro planete po nekom. Res ne vem zakaj se razburjate nad tem kako se izraža. Če bo hotela kakšen odgovor na njeno pisanje se bo pač morala malce bolj potruditi pri pisanju, vsaj v tem smislu da bo kolikor toliko razumljiva. Glede nickov pa, če nekdo želi pisati pod desetimi nicki naj piše, pa čeprav sam sebe zagovarja. Navsezadnje je vse dovoljeno (razen prehudih žaljivk in zmerljivk, vsaj upam:))

Zakaj potem ne napadete nekoga, ki pise v pogovornem jeziku ?Potrudimo se vsi in pisimo tako, da nas bodo vsi razumeli.Kako bi bilo ce bi vsi pisali v narecju…

Mojca

Marelica….(Me veseli za vaša mnenja in za vaše ptipombe upam, da sem zadnjič pri tem forumu, ki vidim, da so nekateri zelo zlobni
pa brez zamere—— marelica)…..

Po slovensko bi napisal…. { Vesel sem vaših mnenj in pripomb.Upam, da zadnjič sodelujem na tem forumu,(čeprav jaz ne bi napisal “upam”,ker potem nisi o tem prepričana in seveda samo upaš, da si zadnjič)….ker vidim, (čeprav nič ne vidim,bolj slutim) da so nekateri zelo zlobni. Pa brez zamere.
Marelica}……..

Spoštovana Marelica !

Svetujem ti,da zamenjaš nick in še naprej sodeluješ na tem forumu.Paziti moraš le,da pravilno uporabljaš vrstni red stavka in ločila,sicer te bodo takoj prepoznali.
Če boš napisala…..KI vidim, da so nekateri( pravilno je KER vidim)….ali pa….za vaše pripombe upam,da….(pravilno je….za vaše pripombe.Upam,da…..)itd…..
Priporočam,da v začetku,ko se še učiš slovenskega jezika,ne uporabljaš dolgih stavkov z več glagoli,ampak uporabljaj kratke stavke.Tako se izogneš ločilom in veznikom,katerih ne obladaš,to se vidi iz tvojega primera….

Me veseli za vaša mnenja in za vaše ptipombe upam, da sem zadnjič pri tem forumu, ki vidim, da so nekateri zelo zlobni
pa brez zamere—— marelica

Pa tudi ne reče se ……me veseli za vaša mnenja….reče se ….vesela sem vaših mnenj in pripomb…….potem stavek prekineš s piko in nadaljuješ z novim kratkim stavkom….Upam,da zadnjič sodelujem na tem forumu…..končaš stavek in začneš novega……Vidim,da so nekateri zelo……tako se izogneš veznikom in vejicam in…..

Poizkusi !!
Boš videla,da te ne bodo “pogruntali”….hihihihi…….

Spoštovana Marelica, Melanija ….
Zdi se mi, da ste oseba, ki zelo rada komunicira, sploh če je tema njej pisana na kožo. Vendar se strinjam, da je pri branju vaših pisem (pa čeprav kratkih) težko priti do konca in ugotoviti, kaj ste želela povedati. Ker vam je verjetno v interesu, da se vaše mnenje sliši, bi bilo resnično dobro, malo več pozornosti posvetiti pravilnemu izražanju in slovnici. Vemo, da je slovenska slovnica med najtežjimi. Vendar, če se slovnice ne upošteva vsaj približno, je tak test muka prebrati.

Ne zamerite mi, vendar vaša pisma največkrat preberem samo v delno, ker marsikdaj ne morem izluščiti iz napisanega, kaj ste hotela povedati. Kar pa je verjetno škoda, saj je bil vaš namen, da bi vam odgovorili na vprašanje.

Kar se nickov tiče, pa je moje mnenje takole. Zaradi svojstvenega stila pisanja, vas ni težko prepoznati pod različnimi imeni. Če zamenjate ime, ker vas nekdo napade, vam to res ni treba narediti. Vedno so mnenja deljena. Za svojimi mnenji verjetno stojite. Zakaj bi se ga morala sramovati, saj imate vso pravico misliti s svojo glavo. Torej, če Marelica izjavi to in to, ni potrebno, da se s tem v naslednjem pismu Melanija strinja. Brez skrbi, da boste tudi med dopisovalci dobila potrditev svojega mnenja. Jaz razumem forum kot izmenjavo mnenj, ne pa po vsej sili potrditev mojega mnenja, kot edinega pravega.

Z umikom s foruma, pa čeprav samo z zamenjavo nicka, boste edino dokazala, da ste hitro užaljena oseba, ki mora imeti vedno svoj prav.

Zatorej, Marelica, pričakujem vaše pisanje! Lp Urša

Tisti Jožetov …….hihihihi……. na koncu je še mene spravil v smeh.
Zelo dobro si svetoval.

Tudi jaz menim, da bi morala malo bolj paziti na slovnico in vejice ter ostalo kar spada zraven. Ni pa ti potrebno, da jezna ali osramočena odvihraš s tega foruma.
Moram priznat, da sem kar nekajkrat morala prebrati tvoje prvo sporočilo, da sem razumela, kaj si hotela povedat.

Še se oglasi. Nicka ti pa ni potrebno stalno menjavat. Ostani to,kar si.

New Report

Close