Najdi forum

Pozdravljeni!

Obračam se na ta forum, ker je dr.Pušenjak iz foruma “Ginekologija” na dopustu, pa bi vseeno rad kakšno mnenje pred avgustom.

Moja dilema je naslednja.
Z ženo sva skupaj 15 let in zadnja tri leta nimava več spolnih odnosov, ker ženi ni več do tega. Vsa leta, ko sva še imela spolne odnose ni nikoli jemala kontracepcijskih tablet, ker se je bala, da se bo zredila in škodljivih vplivov na telo.
Po zadnjem obisku pri ginekologu, pred nekaj meseci, pa je začela jemati kontracepcijske tablete z razlago, da jih jemlje za lajšanje menstrualnih bolečin in za krepitev las. (Prvi dan, včasih tudi drugi dan menstruacije, je vedno imela bolečine).
Prejšnjo nedeljo smo bili na bazenu in sredi dopoldneva se je spomnila, da prejšnji večer ni vzela tablete. Zagrabila jo je panika in je klicala vse mogoče prijateljice kaj naj naredi.

Zakaj taka panika? Me ima za norca?
Ali tiči v tem grmu nek “drug” zajec?

Hvala in lep pozdrav!
Matjaž

Pozdravljen Matjaž,

tukaj dejansko nekaj smrdi. Če bi tvoja žena jemala tablete samo zaradi bolečin pri menstruaciji, tudi pod razno ne bi bilo take panike. Zdi se mi, da se dobiva z nekom drugim. Mirno se pogovorita , ne ji takoj očitati skoka čez plot. Če že tako dolgo nista imela spolnih odnosov, se je očitno ohladila do tebe in išče drugje. Kako pa drugače klapa vajin zakon ? Ali se ti zdi čisto normalno, da nimata več odnosov ? Si se s tem sprijaznil in bi ostal z njo kljub temu ali bi dopustil, da bi imela drugega za zadovoljevanje potreb ? Priznam, da jaz ne bi mogla tako in bi se resnično iskreno pogovorila kako naprej.

LP,Kaja

Matjaž,meni se zdi,da te že kar tri leta vrti okoli prsta……se ti zdi tak zakon v redu,brez sexa mislim……moral se boš z njo temeljito in resno pogovoriti……

Zal, najbrz je res. Zdaj je treba le se najti zajca.

Sicer pa, kot pravijo, vsaka stvar je za nekaj dobra. Ce se to ne bi zgodilo,
bi se tako stanje lahko se vleklo in vleklo. Resno se bos moral pogovoriti
z njo.

Zakaj je pa ne direkt ne vprašaš? Čeprav je tudi kakšna druga varianta možna.
Tudi mene je prejšnji mesec zagrabila panika, ker tudi sama jemljem kontracepcijske tabletke, pa sem eno jutro pozabila eno vzet in ker sem pozabila me je zagrabila panika, pa ne zaradi možne nosečnosti, ampak zato, ker sem prvič ko sem jih začela jemati na hitro prebrala in prišla do zaključka, da če pozabiš vzeti se pojavi predčasna krvavitev, kar seveda ni res, če jih naprej normalno uživaš. Sem pa bila panična, ker bi se mi cel sistem mesečnih premaknil.
Dokler je ne boš vprašal ne boš vedel. Sploh pa, kaj pa mi vemo, kajne?

No, jaz KT jemljem predvsem zato, ker nimam redne menstruacije in si jo s tem uravnavam. Z možem še vedno uporabljava za preprečitev nosečnosti metodo predčasnega umika, kljub temu, da jemljem tablete(nobena metoda ni popolnoma zanesljiva).In zaradi mojega jemanja tablet ni pomislil na varanje z moje strani.
Pa še nekaj v razmislek……če bi imela žena kaj skrivati, verjetno ne bi vedel, da jemlje te tablete. Se ti ne zdi? Obstajajo tudi druge metode za preprečevanje nosečnosti in sicer maternični obročki (tega bi lahko dala vstaviti, pa ti sploh vedel ne bi, da ga ima), metoda predčasnega umika in kondom… Tega zadnjega bi jaz sama prav gotovo uporabila, če bi si omislila ljubimca. In če bi si ga omislila, verjetno ne bi odrekla spolnih odnosov doma možu. Nasprotno, deležen bi jih bil še bolj pogosto kot ponavadi.
Je pa res, da smo si ljudje zelo različni. Zato boš pač moral ženo kar direktno vprašati in od nje izvedeti odgovor na vprašanje, katero te muči.
Nekaj me pa zanima. Kako si pa ti zdržal v zakonu tri leta brez spolnih odnosov?

Matjaž
Mislim, da je Jože vse povedal, da te že tri leta vleče za nos ima prav. Obrni se okoli sebe pa boš videl kaj tvoja žena počenja?
Tako kot je napisala Dijana mene isto zanima kako si ti bil tri leta brez sexsa ? prosim, če odgovoriš na to vprašanje upam, da te ne bo sram saj te nihče nepozna preko interneta pogumno odgovori.
L.P. Anita

Tu je nekaj kalnega in to zato, ker so se ji tabletke prej zdele nekaj nesprejemljivega, zdaj pa so ocitno sprejemljive ze zaradi las in bolecin? Sicer ne vem, koliko res krepijo lase, bolj se jemljejo lahko tudi zaradi problematicne koze. Drugih indikacij pa ne vidim. Da pa zazene cirkus zaradi nekaj ur, pri cemer jemlje tabletke samo iz teh razlogov, ki ste jih navedli, spolnih odnosov pa nima – cemu potem strah?

Cas za pogovor sta zamudila pred tremi leti. Izteka se vama tudi cas za zakon, se mi zdi… Kaksni so vajini razlogi, da vztrajata skupaj? Kaj vama nudi blizina? Ce niste pogresali spolnih odnosov, zeni sedaj ne morete ocitati, da si je nasla ljubimca. Morda pa v zakonu vztraja iz podobnih razlogov kot vi, le spolnost je iz njega ocitno izkljucena. Tako da iz tega stalisca mislim, da tudi nimate razloga za ljubosumje. Ce pa vas je sele ta dogodek vzdramil, da ste spregledali, kako mrtev je vajin zakon, potem ga bo pa treba malo oziviti, ce si zanj se hocete prizadevati. Predlagam vam tudi, da zeni pokazete nase odgovore.

Zanimivo se mi zdi, da ob tabletah uporabljate dodatno se metodo predcasnega umika. Tabletke, ce jih jemljemo redno, so namrec vec kot dovolj zanesljive – no, to se pravi 99,1 %, da preprecujejo nosecnost, z leti uporabe pa ta odstotek se naraste. Zdi pa se mi, da je predcasni umik kar precejsnja obremenitev za moskega, ki tako ne uziva sprosceno v spolnosti. No, ampak ce sta se oba odlocila za to, je vse prav.

Oba sva se odločila za to. Imam že dva otroka in bojim se vnovične nosečnosti. Tretji otrok žal ne bi bil zaželjen ne z moje strani in tudi z moževe ne. Splava pa verjetno ne bi šla delati. Zato raje maksimalno pazim:)))))))))

Če sta že toliko let skupaj in nista uporabljala oralne kontracepcije, potem domnevam, da tudi žena ni več najmlajša, saj se tablete ne priporočajo več starejšim razen če so izjemoma zelo zdrave. No, to ni pomembno. Panika, morda je res, ker se premakne ciklus. Sicer pa zaradi ene same ne bo nič narobe, tudi jaz pozabim, pa vseeno takoj nadaljujem in ciklus normalno teče. Vseeno to zahteva pogovor, a brez zamere, le odkrit pogovor dveh odraslih oseb.

Dijana! Jaz še nisem rodila, tablete pa jemljem že nekaj let. Torej, brez skrbi, trajalo bo, da se sprostita, ker je zanesljivost zelo visoka in to skoraj 100%. tudi druge bi enako odgovorile.

LP!

No, nisem prepricana, ce vam je vasa ginekologinja natancno vse razlozila. Ni se vam treba bati, ce le tocno in redno jemljete tabletke! Dodatni ukrepi so res odvec, razen, ce jih ne potrebujete vi, da ste bolj mirni… Tabletke delujejo tako, da preprecujejo ovulacijo, hkrati pa tako, da je maternicna sluznica neugodna za vgnezditev morebitnega jajceca – imate torej najmanj dve liniji obrambe (so pa se drugi ucinki)… Ce pa ste ze rodili, bi se pa lahko odlocili za maternicni vlozek Mireno. To je ena super nova stvarca, zal samoplacniska, gre pa za to, da se hormoni sproscajo lokalno in so ucinki samo lokalni in ne sistemski, kar je veliko bolje kot tabletke. Ucinek je pa isti.

Opravičujem se, ker smo zaradi mene skrenili s teme:))

ČE Z ŽENO NIMATA SPOLNIH ODNOSOV JE NJENO JEMANJE KONTRACEPCIJE MANJŠI PROBLEM.NE TRDIM D,DA JE SPOLNOST BISTVENEGA POMENA V ZAKONU,AMPAK,ZAKON BREZ SPOLNOSTI-MISLIM,DA JE NA TRHLIH NOGAH…

Mislim, da tiči v tem (pa ne v grmu, ampak nekje drugje) nekdo drug, zato rabi žena tabletke.

matjaz:)) ciao zena te posteno vlece za nos:)) a si res tak tepec?? poisci si zensko za sex ce ne druzga ker je vajinga zakona definitivno konec !!! al pa se sprijazni stem kar imas in pusti zeni uzivati :)) pa lep pozdrav

New Report

Close