Najdi forum

Pred nekaj urami sem se vrnila z ribolova/ribarjenja v bližini Kamnika. Bilo je super. Malo me je sicer motilo, ker je bilo kar veliko ljudi, ki smo metali trnke v tisti ribnik, ampak vseeno sem bila presrečna, da sem tam.

Zanima me, ali kdo ve, kje (če sploh kje), je dovoljeno loviti ribe v rekah. Sem se tako navdušila, da bi šla poskusit tudi v kakšno reko ali jezero, kjer bo sigurno malo težje kaj uloviti.

Lep preostanek nedelje in čim manj stresen ponedeljek vam želim.

Lovi se lahko skoraj v vseh rekah, rabiš dovolilnico, ki jo kupiš pri lokalni ribiški družini. Vem, da so cene za najboljše reke (mislim, da se jim reče reke prve kategorije) kar zasoljene. Sem seveda spada Soča, Sava Bohinjka, za druge ne vem… Vsekakor je najbolje, da se posvetuješ pri ribiških družinah.

A ste bili tam, ko je tudi ribogojnica? Tja običajno hodiva z otroki, ker ribe prijemajo kot nore in je prav zabavno – je pa treba iti zjutraj, ko je še hladno in so še lačne.

Sicer pa ribe lovimo tudi nekje blizu Iga, pa Grosupljega in malo dlje – blizu Krškega…

Kot je že Tinkara napisala lahko loviš v skoraj vseh rekah. Cena za enodnevno dovolilnico na Soči – na Bovškem je 6.500 sit oz.okrog 12.000 za trofejni del. Moraš pa vedeti, da v rekah ( vsaj na Soči) ne prijemljejo ribe tako kot v ribnikih, je veliko težje, je pa tudi užitek vsekakor večji.
Dober ulov, Beba

Ja, bili smo tam. Prišli smo ob pol enajstih, ko je bilo sonce že visoko na nebu. Pa mene ni nič motilo. Sem bila preveč vesela. Eno uro nisem nič ujela. Potem pa so vrgli noter nekaj novih rib, takrat pa se je začelo. Prvi dve uri smo trije ujeli šest rib, med njimi je bila ena zeloooo velika, ki se jo ujela jaz. Sem bila zelooo ponosna. Ostalih pet smo “podarili” nekim ljudem, ki so se pripravljali na piknik, pa niso imeli dovolj rib. Tako, da smo mi ostali še eno uro in ujeli še 3 postrvi. Za 4 osebe je bilo kar dovolj.

Šele zvečer se ugotovila, da me je sonce opeklo ampak smo se odločili, da tudi naslednjič ne gremo zgodaj zjutraj, ker je prehitro konec vsega lepega.

Špela, ali mi napišeš kje v bližini Iga in Grosuplja še lovite? Ali so ribogojnice?

Beba!

Ravno zato bi mi bil večji izziv, ker ne prijemljejo kot v ribniku.

Zanima me, ali je potrebno potem tisti ulov plačati (po kg) ali plačaš samo tisto dovolilnico in tam visiš cel dan?

Ne ulova ti posebej ni potrebno plačati, je pa točno določeno koliko na dan lahko uloviš. Številk ne vem, varirajo glede na vrsto ribe in rajon, ti pa piše na dovolilnici.

Ne vem, kako sem spregledala tole. Odgovarjam z zamudo. Ribnik na Igu je točno v Igu, vendar je privaten ribnik, zato je režim tak, da prirejajo le tekmovanja in se lovi le takrat, mislim celo, da vsi na koncu ribe spustijo – po tehtanju.

Kar se tiče Grosupljega: plačaš dovolilnicoo.

Meni je poleg Kamnika najlepše pri Krškem – tam plačamo 600 sit po ribiču in potem plačaš še tisto kar ujameš in misliš odnesti domov. Je tudi prijeten prostor, fina gostilna, kjer lahko kaj poješ, lahko se greš spotoma (npr. popoldne, če se naveličaš še skopat v kakšne toplice…). No to je to.

Mislim, da je povsod drugje za plačat dovolilnico, ki pa je res precej draga.

Na Soči dovoljeno samo muharjenje …

poglej na ….. http://www.ribiska-druzina-tolmin.si/pravila.html

Mene pa zanima, če kdo ve za kakšen ribnik, kjer bi bil blizu tudi primeren prostor za otroke (majhne, take, ki rabijo še ogromno prostora za raziskovat). Moj mož zelo rad hodi v Žeje pri Naklem, vendar pa je tam žal premalo “dirkališča” za mojo 19-mesečnico.

New Report

Close