Najdi forum

Živim v stanovanju, ki je napisan na starše in en del na mene. Za to stanovanje odplačujem tudi kredit in verjetno bo tudi moje. V stanovanju živim s svojim otrokom in bratom. Stroški na mesec znašajo od 30 pa tam do 40. Brat mi da na mesec 10 tisoč za strške. Če kakšno stvar kupi on, jo jaz naj ne bi smela uporabljat, kar pa kupim jaz (hrano, kozmetiko) – je pa vse naše. Kosilo imamo pri starših, ki živijo drugje in brat da tudi tam 10 tisoč, jaz nič. Za njega je to čisto dovolj, meni se pa zdi premalo. Kaj menite vi?

Ce stanovanjski kredit odplacujete samo vi, ne vem, zakaj je stanovanje pisano tudi na starse.
Ne vem, zakaj z vami zivi tudi brat? Je tako res ceneje (dvomim, glede na predstavitev stroskov)? Naj si poisce lastno stanovanje.
Ce jeste pri starsih, morate tam tudi prispevati, ne glede na to, koliko da brat – njegov prispevek naj dolocijo starsi.

Kozmetiko si naj kupuje sam (ce se res ne misli odseliti?), prav tako hrano.

Poloznice se pa dandanes zlahka delijo na pol. Lahko se dogovorita, kdo bo placeval katere, to se da na trajnik na banki in mir… Ne vem, zakaj bi vam brat dajal za stroske. Niste nobena banka, pa tudi naj prevzame svoj del odgovornosti.

Draga Tanja, slovenski pregovor pravi: “V španoviji še pes crkne”. Vedno je bilo tako, vedno bo – eden zmeraj potegne “ta kratko”.

Iz take situacije izmotati se je težko, ampak se bo treba. Žal ti pa ne vem svetovati kako. Veliko uspeha.

Vsekakor imate prav vi. Morda se vašemu bratu res zdi, da vam daje dovolj in zagotovo je zadovoljen. Najbrž vam razlaga, da bi morali plačati ranvo toliko ogrevanja, elektrike, plina in drugih stvari, če bi živeli sami z otrokom v stanovanju, jeste pa tako pri starših. To je mogoče celo res, vendar bi on plačeval bistveno več, če bi živel drugje.Razložite mu, da ste v skupnem gospodinjstvu (predvidevam vsaj) prav zato, da bi oba imela manjše stroške. Komu pa to ne bi bilo všeč- 10 tisoč za hrano in 10 tisoč za stanovanje s stroški vred!! Če je zaposlen, si delita stroške na pol, sicer naj prispeva, kolikor pač lahko. Po mojem mnenju imate to pravico zahtevati, če se mu zdi preveč, pa naj si poskusi najti kje ceneje, pa bo videl…

Se čisto strinjam in k temu dodajam še drugi pregovor: kdor je predober je oslu podoben.

New Report

Close