Najdi forum

Samski ali vam je dolgčas?

Dragi forumovci….
Sicer se je odprla zanimiva tema o trenutnem branju in valovnih dolžinah naših notranjih svetov… Vendarrrrr..ne da mi miru, da ne bi še malo pobezala po drugi plati že tako zelo obdelane teme dolgočasja v zakonu.
IN zato tu vprašanje………..SAMSKI, ALI VAM JE V ŽIVLJENJU DOLGČAS?

Ko je res kriza, vzamem v roke kitaro in si s z motnim pogledom ameriskih Indijancev iz rezervata, uprtim v steno, zapojem tole pesem Petra Lovsina, starega “znanca” iz casov panka, v katerih sem “odrasel”:

“Včasih

sej ni tko slabo
včas se mamo čist lepo
fuzbal še igramo
in tud karte vržt še znamo
Rudi še posoja knjige
in vsi še gremo kdaj v hribe
praznike še vse slavimo
in ob nedeljah se še zmer dobimo

Ampak včasih pride kakšen dan tko prazen
zdej ko sva že dolg narazen

sej ni tko slabo
včas se mamo čist lepo
Beti je dobila sina
žalost postaja zgodovina

Ampak včasih pride kakšen dan tko prazen
zdej ko sva že dolg narazen”

in nekako preživim do naslednje krize …

vzamem še eno tableto Med.Over.Neta … *:o)

Glede na to, da sem po dobrem desetletju “spet” samski, ne vem, če imam pravico do odgovora. Na kratko: vsak trenutek življenja je dragocen, zato za dolgčas niti ni časa. Vsi imamo 24 ur časa, pomembno je kako ga vsakdo izkoristi. Poleg dela je aktualno izobraževanje, pa skrb za zdravje, pa družba,
tudi razne družabne dejavnosti so v porastu (pevski zbor, plesni tečaji, itd.)
Zdi se mi, da sedaj srečujem vedno več samskih, pa nobenemu ni dolgčas.
Iskreno povedano, v zakonu je bilo več dolgčasa.
Želeli ste, poslušajte…. Iskreno Andi

Pozdrav
Jaz mislim, da je človek ustvarjen za življenje v dvoje in v nadaljevanju za življenje v krogu svoje družine, ki naj bi jo ustvaril. Vem, da so vedno odstopanja in drugačnosti, vendar naj bi k temu stremeli. Iz tega bi potegnil, da enemu samemu človeku mora biti dolgčas.
lp

…sem hotela slišati……
Zakaj nam postane dolgčas, ko smo v vezi?
Morda zato, ker se marsičemu, kar nam je pri srcu, ODPOVEMOOOOOO?

Po moje je pa odvisno od samega cloveka. Enemu je dolgcas pa to prizna in nic ne naredi. Enemu je dolgcas, to uvidi in nekaj naredi da zapolni svoj cas s stvarmi v katerih uziva. En ne bo za nic na svetu priznal da mu je dolgcas…En si ne bo niti dovolil nikoli da bi mu bilo dolgcas itd itd..

Osebno mislim da je cloveku lahko dolgcas samo v primeru, ko na nekaj caka in caka in caka.. Torej mu je bolj pomemben cilj od poti. Kot je Mihec dejal, lahko strmimo k cilju (ki predstavlja za vecino ljudi najti partnerja) vendar pri tem ne pozabit na samo pot. Zame predstavlja pot enako veliki uzitek kot sam cilj.

Torej Mihec, ne strinjam se da je s tvojim mnenjem, da je samskemu cloveku avtomatsko dolgcas.

LP

Pozdrav
No, se popolnoma strinjam z Andrejo, morda sem se nekoliko preveč ortodoksno izražal. Mislil sem na dopolnjevanje dveh ljudi, ki se ujameta in in kvaliteto življenja dvigneta na nek višji nivo. Ostajam pa pri trditvi, da smo ustvarjeni za življenje v dvoje, čeprav ima vsak pravico, da se temu odreče.
Je pa seveda tudi pot zanimiva, priznam.
LP

Meni se zdi, da je Andreja (10-05-01 22:36) rekla zelo dobro v svojem prvem odstavku. Ves Sasa, ti sama imas kontrolo nad svojim zivljenjem, torej si sama dopustila, da je dolgas prisel v tvoj zakon. Ne samo cakati, da se bo kaj zgodilo… ti naredi nekaj. Spomni se kaj sta z mozem rada pocela, ali sta sla kdaj v hribe, na kaksen izlet, na obisk do prijateljev, ne vem kaj, to ves ti. Ce moz nima casa, pa se sama loti stvari ki te veselijo. Ne gledat televizije, viset doam in se smiliti sama sebi, akko strasno ti ej dolgas. Vzemi kolo in pojdi na svez zrak, naredi kaj zase… sploh ce imas mogoce tezave z odvecnimi kilogrami. Verjemi, da bos velik bolj zadovoljna sama s sabo in samozavestna, pa se dolgcas ti ne bo.

Ti si si glavni razlog dolgcasa…. samo ti ga lahko prezenes!

Res en cocktail…..

Sem samska in mi ni dolgčas………

Ko pa sem bila v vezi..mi je bilo dolgčas SAMO, ko sem pozabila nasee…

Hej, Sasa! Kdaj te bom pa lahko spoznal?

Dolgčas? Kaj pa je to? ;-))

Ha, ha…
Saj me že.

Ponočnjak,
ena tabletka med.-a,pa svet postane spet čarovnija.

En mau…

Pri meni je to bolj kot kakšen rešilni pas in steklenice s sporočili. Zaenkrat še ni videti kopnega. Ali pa kakšne ladje.

Včasih so najbol prerposte stvari najtežje…
Pri sebi sem opazila, da s tem, ko si nisem zastavila okvira problema…sem bila zelo daleč od kopnega. Ali drugače rečeno..dobro zastavljeno vprašanje, je že pol odgovora.

Steklenic s sporočili je na miljarde…..

Ponočnjak, kaj praviš?

To je nekaj gostega, počasnega, lepljivega…..ki skopni z eno dobro idejo….. 🙂

Spomladi, poleti, pozimi in jeseni.
Ponoči, podnevi, zjutraj.
Brez besed in z,
z upanjem in razočaranjem…..

New Report

Close