Najdi forum

Imam vprašanje na temo kontracepcijskih tablet.Stara sem 40 let in jih nisem še nikoli jemala. Zdaj bi začela z njimi, pa me zanima, kakšne izkušnje imate z njimi ve ženske v srednjih letih. Katere vrste tablete imate in kakšni so stranski učinki?

Lep pozdrav, Sara

Jaz sem jih jemala preden sem imela otroke in jih jemljem tudi sedaj. Zdravnica mi je priporočila Cilest, ker ne vplivajo toliko na telesno težo. In moram reči, da se res nisem zredila. Prve tri mesece, dokler se organizem ni privadil, sem sicer imela malo nevšečnosti, sedaj pa se počutim v redu.

Hvala za nasvet. Zanima pa me, kakšne nevšečnosti si imela ? A so to glavoboli ali še kaj drugega ?

LP, Sara

Pozdravljena!

Glede kontracepcijskih tablet Cilest vam lahko povem tole; jemala sem jih približno tri leta, s krajšim presledkom. Tudi jaz sem imela prve tri mesece nevšečnosti in sicer slabost oz. slabo počutje in stalno, komaj opazno, krvavenje, potem pa se organizem navadi. Je pa res, da so to “najmilejše” kontracepcijske tablete, kar pomeni, da ne povzročajo fizičnih sprememb (teža, akne). Zadnje čase pa me zelo pogosto boli glava, zato sem se odločila, da bom tabletke prenehala jemati, ni pa nujno, da so le-te razlog za glavobole.
Prijateljica, ki pa je vec kot tri leta, brez presledka jemala mocnejse kontracepcijske tablete, je imela kar nekaj problemov po prenehanju jemanja le-teh. Menstruacije ni dobila in je morala hoditi po hormonske inekcije, da se ji je stanje normaliziralo. Sedaj je spet vse vredu.
Sem pa sicer stara 26 let in ne vem kaksni so vplivi pri ženskah vaših let.

Lep pozdrav,
barbara

Prve tri mesece so se pojavljale slabosti, neprijeten občutek v želodcu,zmanjšanje apetita, manjše krvavitve, napetost in bolečine v dojkah. Potem je to prenehalo. Sedaj jih jemljem malo več kot eno leto in sem zadovoljna. Glavoboli se mi pa ne pojavljajo nič bolj pogosto kot prej. Mogoče še manjkrat.
Ko sem prvič jemala tablete, sem jemala stediril ali nekaj podobnega.Po prekinitvi (jemala sem jih nekaj let) nisem imela nobenih problemov z izostankom menstruacije.
Za jemanje tablet je pomembno, da je ženska tudi drugače zdrava. Ne sme imeti previsokega krvnega pritiska, probleme z ledvicami….
Sicer se pa telo vsake posamezne ženske odzove na svoj način.
lp

Pozabila sem napisati…stara sem 36 let.

Mojca,
hvala za nasvete.

LP, Sara

Ni za kaj:)))

New Report

Close