Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? modo in obmodek -rak?

modo in obmodek -rak?

Pozdravljeni!

Star sem 22 let in sem si prejsnji teden prvic pregledal moda, kakor to zahtevajo navodila. Prebral sem si tudi kar nekaj literature o raku na modih, ker me je stvar pac zanimala. Po pregledu sem tudi jaz ugotovil, da imam levo modo malo vecje od desnega, kar je baje normalno. Zatipal sem tudi oba obmodka, vendar desnega komaj otipam, levi pa je precej ociten. opazil nisem nobenih simptomov raka, zaskrbelo me je samo to, da je levi obmodek tako ocitno otipljiv, desni pa ne. Je mehak, cutiti ni nobene bule, bolečine ali kaj podobnega, samo nekaksno mehko tvorbo – pac nekaj tam je, česar na desnem modu ni. Bolj otipljivo je vse skupaj tudi ob erekciji, ko moda nekoliko otrdijo. Sicer so vse funkcije v najlepsšem redu. Pa vendar mi to mi zadnje case res ne da spati, zato prosim za pojasnilo!
Je rakasta tvorba trda bula?
Kdaj in kako moski opazi raka, ce ga ne zatipa?

Hvala!

Matjaz

Dragi Matjaz!

Na teh straneh smo o raku testisov že veliko govorili, saj je veliko mladih zaskrbljenih. Prav je, da ste se odločili testise pregledovati. Najpogostejša sprememba, ki jo bolnik zatiplje, je zatrdlinica, zato v vašem primeru gotovo ne gre za raka. Če pa vas ta odgovor ne bo pomiril ali opažate še kakšne druge spremembe zdravja (hitra utrudljivost npr.), pojdite k zdravniku. Seveda pri ljudeh ni prave geometrijske zrcalne slike desne in leve strani, zato so lahko pri tipanju testisov odstopanja, kakršna opažate. Včasih je tudi eden izmed obmodkov odsoten.

Priporočam vam tudi branje naslednjih povezav, da bi o raku testisov vedeli kar največ. Vsebujejo tudi odgovore na vaša dodatna vprašanja:

Želim vam miren spanec!

Irena

Pozdravljeni!
Tudi jaz imam eno vprašanje. Star sem 18 let. Pred približno enim letom sem na levem modu začutil neko bulico. Natančneje je v zgornjem predelu moda (predelu obmodka). Vsake toliko časa se mi ta obmodek poveča in čez čas ponovno postane normalen. Pojavi se lahko za nekaj ur ali pa izgine že po nekaj sekundah. Sprva me je ko se je to zgodilo precej bolelo vendar te bolečine v zadnjem času niso več tako hude ampak včsaih samo čutim da tam nekaj ni vredu. Ponavadi ko se poveča obmodek se povečaju tudi nekakšne cevke nad njim (žile ali nekaj podobnega). Kaj bi lahko to bilo? Hvala za pojasnilo.

Ne bi rekla, da je to rak. Glede na opis se mi zdi še najbolj možno, da imaš varikokelo. To ni nič kaj zelo nevarnega, lahko pa zmanjša plodnost.

Na vsak način pojdi k zdravniku, ker prek spleta je nemogoče postavljati točne diagnoze! Zdravnik te bo najbrž poslal na ultrazvok, pa bo hitro vse jasno. Lp.

Pozdravljeni!
Star sem 20 let,pa sem 2 dni nazaj videl na levem modu neko “tvorbo” tak kot enih manjših žilic oz. bula ki je na tak kot povezane žile,ki vodijo do moda. Od zunaj je malo opazna sam ko potipam oz. rahlo stisnem ni občutiti kot zatrdlinice pa tudi boli ne. Je pa na vrhu moda, se mi pa zdi da se ne drži moda. Pod modi so pa opazne posamezne močnejše žile, kar mislim da je normalno. Me zanima če je to bolj opazno po spolnem odnosu, ki sva ga mela s punco na dan odkritja? Ker si redno preglejujem mode in nikoli nisem opazil tega me zanima kaj je to in če je možno da bi tak hitro zraslo?

[img]http://www.livedoctor.cz/Storage/Photos/633730068117423750-uemvngy0vkqtug452tefnuv5-4f272062-249b-44b7-a336-89f745efa0d1.jpeg[/img]

No tule sm našel podobno sliko kakor mam jas.

Hvala že v naprej za odgovor!

Živjo !

Mene pa zanima kaj je to. Na levi strani imam nekakšno nebolečno žilam podobno stvar podobno kot je na zgornji sliki.

hvala.

http://www.rak-nm.net/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=2 no evo tukaj sem dobil podoben opis. pa me zanima ali je to to ali je ne…

Ali lahko gdo odgovori ? hvala za vnaprej. levo stran imam večje kot desno in ob levem modu imam nekakšne “žile”…

zdravo.

včeraj sem pri pregledovanju svojih mod opazil na zadnjem mestu mošnje nekakšno zatrdlino. bulica je nekje 1cm velika, modi pa sta drugače obe v normalnalni obliki. drugače je pa ne boleče in je trde oblike.

kaj bi lahko to bilo in če je kakeršna koli možnost za raka.

lep pozdrav.

matjaz

New Report

Close