Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? DODATKI PREHRANI-II.del

DODATKI PREHRANI-II.del

Najprej naj opozorim, da naj tisti, ki mislijo da je vse to kar je že bilo napisano pod I. delom dodatkov prehrane “brez veze” tega ne berejo ,ker le-tem to tudi ni namenjeno.

V nadaljevanju vam pošiljam izvleček iz članka o škodljivosti kemije v prehrani z namenom, da so kdo od vas vsaj malo zamisli nad hrano, ki jo vnaša v svoje telo in telo svojih otrok. Nikoli, nikoli pa ne bi privoščila komurkoli od vas da pride do tiste stopnje bolezni, ko se mora odločati “preživeti ali umreti”.

Zatorej tisti, ki takšne stvari kritizirate in demantirate, tegale ne berite ! Tisti pa ki se zavedate da je boljša “preventiva kot kurativa” in ki vas takšne stvari zanimajo pa ste vabljeni na klepet na to temo.

Če sem samo enemu od vas s svojimi informacijami koristila, da se je začel zanimati za svoje zdravje in svoje telo, je bil moj namen dosežen in moj trud poplačan.

Kemija v hrani ubija

Strupene kemikalije , ki jih industrijski proizvajalci dajejo v hrano, da bi povečali dobiček in pocenili proizvodnjo imajo velik vpliv na porast rakavih obolenj. Te povezave so znane iz strokovne literature. Žal pa je na jedilnih mizah vse več kemikalij. Zato je sprememba prehranjevanja nujna; zagotovo več kot 90 % vseh bolezni povzroči napačna prehrana. Kemija je s svojimi ťcoprniškimŤ zvarki tista pogubna znanost, ki dela zločin proti človeštvu, saj skoraj ni izdelka, ki ne bi vsebovala kakšne snovi za izboljšanje arome, barve, okusa, obstojnosti itd.

Brezalkoholne pijače
Plod medicinskih raziskav je , da je v njih ogromno ťpobarvanih strupovŤ, ki povzročajo razkroj možganov – poškodujejo živčni sistem in možgansko tekočino. Ljudje, ki jih pijejo imajo mnogo težav s hiperaktivnim, agresivnim vedenjem, motnjam pri izgovorjavi (otroci), pa tudi odrasli, ki te pijače jemljejo za poživitev, ki pa je le trenutna, občutijo utrujenost, pomanjkanje koncentracije in glavobole.
Te pijače vsebujejo umetna barvila : Amaranth, Bordeaux, Ponceau…, ki izhajajo iz spojin dušika in benzena, ki je znano kancerogen. Prav posebej so nevarne rumene pijače (tartrazine) ki se dobi z reakcijo acitilena in diazometana.

Naši otroci in mladostniki največ škodljivih dodatkov uživajo prav z brezalkoholnimi pijačami.

Dišave:
Umetne arome imajo res močan in zapeljiv vonj. Jih pa razen v pijačah najdemo še v sadnih sokovih, sirupih, vinu, bonbonih, skratka povsod. Aromo naredijo iz mešanice 10,20,30 ali 50 kemikalij, ki so večinoma zelo,, zelo strupene. Aroma breskve, kakava npr. sestoji iz nekaj dest kemikalij ob katerih si človek zlomi jezik. Sploh so vsi aldehidi karcinogeni a jih najdemo v večini arom. Ko se pred uporabo te kemikalije v skladiščih imajo oznako strup, ko pa se po recepturah zlijejo v lonec pa se spremene v dišeč dodatek hrani.

Umetna sladila:
Kemični strup in eden najbolj nevarnih dodatkov ťaspartamŤ (nutrasweet) je danes najbolj znan kot nadomestilo za sladkor.Sestavljen je iz 3 kemikalij: aspartične kisline, fenilanina in metanola.
Na laboratorijskih miškah so se po uporabi aspartične kisline, ki je največja sestavina aspartama, pojavile luknje v možganih.
Z dovoljenjen se ta strup uporablja v slaščicah. Pijačah, sokovih, zamrznjenih jedeh… Znani po aspartamu so žvečilni gumiji ťza otrokeŤ piše na etiketi.
Umetna sladila so mnogo bolj škodljiva kot sladkor, berite etikete.

Kruh:
Dodajajo mu številne kemikalije-ťzdravŤ črn kruh vsebuje umetna barvila z rakotvornimi surovinami.

Mesni izdelki
Vsebujejo barvila, kalijev in natrijev nitrat(nitrit), ki v stiku z naravnimi kemikalijami v želodcu tvorijo nitroamine, močne povzročitelje raka. Meso vsebuje 10 krat več pesticidov kot zelenjava, četudi je škropljena z njimi.Pesticidi so namreč odlično topni v maščobah. Tudi mlečni izdelki vsebujejo 5 krat več strupov. Meso je zelo pametno omejiti, še bolj pa povsem izločiti, ker ni nujno potrebno živilo in bolj škodi kot koristi.

Alkoholne pijače
Vsebujejo etanol, ki je odlično topilo za kancerogene kemikalije in samo še stopnjuje možnost za rakavo obolenje.

Kaj storiti:

Odloča se vsak sam. Nihče nikomur ne tlači hrane v usta. Pametno je premisliti kaj je življenskega pomena za obstoj. Človeški organizem najbolje deluje ob naravni, polnovredni, nepredelani hrani.Torej jesti hrano , ki raste na drevesih, v vrtovih in na njivah. Uživati čim več sveže, surove, nepredelane hrane, piti čim več čiste vode in svežih doma pripravljenih sadnih in zelenjavnih sokov.
Zelo važno je da o tem poučimo naše otroke in jih odvrnemo od nevarnosti, ki prežijo nanje iz trgovskih polic.

.

Spoštovana Rina!
Popolnoma se strinjam z Vami! Vsa industrijsko predelana hrana je kemično obdelana in marsikaj ji je dodano, da lahko zdrži toliko časa na policah trgovin.Resnično je potrebno otroke vzgajati v tem duhu, da so čips, cocalole in podobni napitki, ki jih imajo najraje, škodljivi za telo. Vendar je prevzgoja težka stvar!
Še to: dodatek E 123 je v Ameriki prepovedan, pri nas pa ga dodajajo v prašek pudinga. Jasno in čitljivo piše na vrečki, kaj zmes vsebuje.
Lep dan želim!
Ana

Ufff. Po tej teoriji, sploh ne smemo nič več jesti. Malo sem prebiral dodatke pri različnih artiklih in ugotovil, da praktično ni artikla brez E-jev notr. Pa tudi solata in druge rastlinice, ki rastejo na vrtu so polne raznoraznih strupov, ki priletijo z zraka. Mislim, da ni prava rešitev se odpovedovati hrani. Človeški organizem se tudi počasi privaja na okolico v kateri živi. Nekaterm to uspe bolje nekaterim malo manj. Dejstvo pa je, da okolja ne moramo spreminjati, lahko pa spremenimo življenske navade. Več gibanja, manjši obroki (vsakodnevne hrane) večkrat na dan itd.

Žal niso za večino tegob današnjih dni dodatki v hrani in hrana sama ampak je problem v nas samih. Prenajedanje, premalo fizične aktivnosti namerno zastrupljanje (alkohol, cigareti, razna zdravila ipd.), stres…

Je pa res, da si najlažje operemo vest tako, da rečemo danes je vsa hrana strupena in ta je kriva za vse težave. Sam pa mislim, da ni čisto res tako…

New Report

Close