Najdi forum

modo

Spoštovani!

Sem star 20 let in imam “težave z desnim modom”! Na modu je majhna (kot mozolj velika) bulica! Obiskal sem urologa, ki je samo rekel, da je vse v redu! Je možno, da jo je spregledal, ali je samo z otipavanjem ugotovil, da ni nič hudega? Je možno, da je bulica na modu in da ni niž nevarnga? Sedaj jo imam že (pred toliko časa sem jo opazil) 1 leto! V tem času se ni spremenila! Zadnje čase imam tudi rahle bolečine v desnem modu! Je to mogoče zaradi tega, ker me zdaj strah in skoraj vsak dan otipavam mod? Pri urologu sem bil pred 1 mesecem!

Hvala in lep pozdrav!

Dragi Matej,

ne vem, ali je bulica v globini moda ali na koži moda? (Razlika je zelo pomembna, saj sprememba na koži gotovo ni rak na modih!) Bolečino je najverjetneje res sprožilo vaše pogosto pregledovanje moda. Glede na to, da vas je urolog pregledal, pretipal bulico in rekel, da je vse v redu, gre najverjetneje za nekaj nedolžnega. Toda vseeno se soočate s strahom, očitno nista imela razgovora, ki bi vas pomiril, ali pa mu niste o tem zastavili nadaljnih vprašanj. Če bi vas pomiril ultrazvok bulice, ga lahko opravite kot samoplačnik. Kako pravilno pregledujemo modo in kaj je to rak na testisih pa si preberite na teh straneh:

(napotki o samopregledovanju v slovenščini)

Pa lep pozdrav,

Irena

Spoštovani Matej!
Tudi jaz sem imel podobno izkušnjo pred slabimi štirimi leti (star sem bil 24 let), saj sem tudi sam zatipal zatrdlino v desnem modu. Ko sem šel k urologu, mi je dejal, da je to le obmodek in da ni nič posebnega. Ker pa sem mu začel prigovarjati, me je zaradi mojega lastnega prepričanja napotil na UZ (ultra zvok), kjer pa so mi ugotovili, da imam v desnem modu maligni tumor. Kmalu sem bil tudi dvakrat uspešno operiran in sedaj živim povsem normalno življenje.
Tebi pa svetujem, da greš na UZ (najbolje kot samoplačnik, saj boš najhitreje na vrsti), saj bodo le tako odpravljeni vsi tvoji dvomi. Glede na to, da imaš bulico že eno leto in da se ta ni večala, pa menim, da nimaš razlogov za skrb, saj bi se rak verjetno že razvil.
Če bi me želel še kaj vprašati, ti ali pa kdo drug, vam bom z veseljem odgovoril.
Želim ti veliko sreče in brez nepotrebne panike, saj so vsi problemi rešljivi, le lotiti se jih je potrebno na pravi način in s pravo pomočjo.

lep pozdrav, Grega

Pozdravljeni! (predvsem Grega, ki ima za sabo ze izkusnjo!)

Star sem 22 let in sem si prejsnji teden prvic pregledal moda, kakor to zahtevajo navodila. Prebral sem si tudi kar nekaj literature o raku na modih, ker me je stvar pac zanimala. Po pregledu sem tudi jaz ugotovil, da imam levo modo malo vecje od desnega, kar je baje normalno. Zatipal sem tudi oba obmodka, vendar desnega komaj otipam, levi pa je precej ociten. opazil nisem nobenih simptomov raka, zaskrbelo me je samo to, da je levi obmodek tako ocitno otipljiv, desni pa ne. Je mehak, cutiti ni nobene bule, bolečine ali kaj podobnega, samo nekaksno mehko tvorbo – pac nekaj tam je, česar na desnem modu ni. Bolj otipljivo je vse skupaj tudi ob erekciji, ko moda nekoliko otrdijo. Sicer so vse funkcije v najlepsšem redu. Pa vendar mi to mi zadnje case res ne da spati, zato prosim za pojasnilo!
Je rakasta tvorba trda bula?
Kdaj in kako moski opazi raka, ce ga ne zatipa?

Hvala!

Matjaz

Lepo pozdravljeni,imam eno vprašanje na mojo težavo in sicer sledeče,na penisu si ne morem potegnit kožice do konca navzdol ker me začne malo pečt in bolet,takrat preneham,Ne vem kaj bi storil ker takrat ko me zapeče preneham in ko dobim erekcijo me tudi malo zapeče ker kožica ne gre do konca navzdol.Že vnaprej se lepo zahvaljujem za odgovor in še lep večer naprej.

Fantjem, poglejte si moj zadnji post na tejle povezavi:

lp vsem Markus

v kolikor kožica ne zdrsne s penisa, je mogoč operacijski poseg. predlagam pregled pri osebnem zdravniku, ki bo stvar pregledal in te napotil dalje!

New Report

Close