Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Rak na jajčnikih???

Rak na jajčnikih???

Zanima me kakšni so znaki raka na jajčnikih. Sprašujem zaradi moje mame, ker jo ob menstruacijah bolijo jajčniki? Ali je to normalno ali je lahko kaj narobe. Na ginekološkem pregledu je bila septembra leta 2000 pa ji niso nič našli z običajnim pregledom, naj pa povem, da sam ni opozorila na to da jo boli. Sedaj na ponovni pregled noče iti.

Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Zakaj ste ob bolecini “jajcnikov” pomislili na raka? Bolecine ob menstrauciji so namrec pogoste, prav tako pa ima vsaka zenska neko drugacno predstavo, kje ti “jajcniki” pravzaprav so. Ni tako redka tudi bolecina ob ovulaciji. Ce matere sicer v medenicnem predelu nic ne boli, niti ko menja polozaj telesa, je vasa skrb odvec. Bilo bi dobro, ko bi napisali, koliko je mama stara! Ce bi mamo bolelo na pritisk, bi to verjetno na ginekoloskem pregledu opazili, saj se pretipa tudi spodnji del trebuha.

Drugace pa so znaki raka jajcnikov “nespecificni” (se pravi nejasni). Zenske imajo obcutek nekaksnega tiscanja, “da nekaj ni prav”, prebavne motnje (zaprtje, lahko z izmenjujocimi se driskami, napihnjenost), motnje urinarnega trakta, nejasne bolecine v spodnjem delu trebuha, lahko tudi nelagodje po zauzitju hrane. Najvec bolnic je starih 60-70 let.

Zdravo,
ob delu študiram Laboratorijsko biomedicino in me zanima, ker trenutno delam seminar iz raka jajčnikov če mi lahko katera pomaga katera je dobra strokovna knjiga o raku jajčnikov? Po spletu je kar nekaj napisano, ampak jaz potrebujem literaturo o zdravljenju in ne najdem nič pametnega.
mi lahko katera svetuje? hvala in lp, študentka

Pozdravljena!

Operacija,.. 6 ciklov kemoterapije (Paklitaksel+Karboplatin),..operacija,…kontrola tumorskega markerja Ca 125,…kaj sledi, ne vem, upam, da nič več (od ene do druge operacije je 6 mesecev, tako je bilo pri nas)

Za literaturo ne vem, bi bilo pa zelo fino prebrat tvoj seminar o tej bolezni.
Veliko sreče pri iskanju informacij,
lp

New Report

Close