Najdi forum

Horoskop in karakter

Najprej se oproščam ker sem pisal v ta forum, ampak ne vidim nobenega, ki bi bil primeren za to temo ampak verjetno bo koga zanimalo. Mogoče bi ustrezalo v forum: =Psihiatrija˝, ampak tam vidim da imajo že preveč dela sami s sabo, kaj šele da bi se morali še z mano ukvarjat 😉

Zanima me kaj si predstavljate pod horoskopom + nekaj malega o horoskopu.

Jaz v napovedi, ki so v vsakdanjem časopisu ne verjamem. Tisto je preveč splošno in po moje lahko večkrat tudi izmišljeno, ker je tako tudi najceneje za sam časopis. Tiste napovedi pa tudi ne upoštevajo ˝ascedenta˝- razloženo v nadaljevanju.

Verjamem pa v karakter posameznega horoskopa. Recimo vodnar ima drug karakter kot jih ima rak.

Primer karakterja: Vzeto iz strani: http://www2.arnes.si/~bzemlj/index2.html

VODNAR:

Rojeni v tem znamenju so srednje visine, lepo grajeni, okroglega ali podolgovatega obraza, vecinoma temnih las, clovekoljubni in nesebicni. Vedno se zelijo prilagoditi svojim sodelavcem. V druzbi so priljubljeni, imajo veliko moc opazanja, njihovo duhovno zivljenje je izpopolnjeno z domisljijo. Pogosto se znajdejo v neprijetnostih, a te jih nikoli ne zlomijo. Polni so vere v srecno prihodnost, okrog sebe sirijo samozavest. Imajo veliko znanje, izumiteljski dar in dosegajo velike uspehe. Ustvarijo si materijalno bogastvo, a ne zase. Vecinoma so umetniske duse, svobodnega duha, ljubitelji miru s fantasticnimi zeljami. Zakon jih ne osrecuje, ker njihovo notranje zivljenje ne more prenesti zrtve samo za en ideal. Otroci jih razocarajo, ker jim ne izkazujejo spostovanja, ampak iscejo od njih samo gmotno korist. V javnem zivljenju dosegajo odgovorna mesta.
Po stoletnem koledarju se morajo moski, rojeni v tem znamenju, bati vode. Ce prezive 25. leto zivljenja, bodo docakali visoko starost. Za zenske so nevarna leta 3., 16. in 26., a 86 utegne biti usodno.

Je pa pri horoskopu-karakterjih tudi to, da se med seboj nekateri ljudje bolj drugi manj ujemajo in odbijajo.
To je posebej zanimivo če si iščeš partnerja.

Ujemanje ali odbijanje se v grobem deli na prijateljstvo, zakon, poslovne odnose, ljubezen in spolnost.
Na primer tehtnica se ujema z vodnarjem in dvojčkom v vsem prej naštetem, s škorpionom v ničemer, z levom pa samo v nekaterih lastnostih.
Torej ni nujno da se dva človeka ujemata ali odbijata v vseh pogledih. Lahko se ujemata samo v prijateljstvu, v zakonu in drugih lastnostih pa ne preveč. To ujemanja so lepo prikazana naprimer v knjigi:
Ljubezen spolnost in astrologija, Teri King

Važno je pa tudi kaj si v ˝ascedentu˝. To pomeni da imaš poleg tega da si po horoskopu dvojček v ozadju še ˝dodaten horoskop˝ oz. ascedent, kar pomeni da imaš tudi nekaj lastnosti dodatnega horoskopa. Kaj si v dodatnem horoskopu lahko ugotoviš na strani http://www.geocities.com/slohoroskop/ascendent.html
, s tem da moraš v okence vnest točen datum-tudi uro in minute, ki jih imaš zapisane v rojstnem listu.
Torej ni torej nujno da se tehtnica in škorpion totalno odbijata ker imata mogoče v ascedentu horoskopa ki pa se ujemata.

Dve strani od kupa spletnih strani po internetih za horoskope sta:
http://www.lunin.net/index.html
http://www.geocities.com/slohoroskop/

Če si na primer po horoskopu kozorog in v ascedentu dvojček, imaš tudi nekaj lastnosti dvojčkov, seveda pa prevladujejo lastnosti kozoroga.

Karakter mojega horoskopa se kar dobro ujema in tudi ko opazujem druge ljudi opažam da stvar kar drži.
Ena lastnost je tudi ta nas tehtnice zanimajo tudi stvari, ki niso dokazane, se jih ne da prikazati in so zato zaradi svoje skrivnostnosti zanimive. Imam 23 let, zanimal pa sem se za radiostezijo-nihala, ki pa so me minila, o horoskopu prebiram tu pa tam že kakšno leto,
Zdaj pa sem se začel zanimat še za meditacijo in če ima kdo kakšne izkušnje s tem mi lahko piše, še posebej če je začel z: Meditacija, Patricia Carrington.
Rad tudi razmišljam o vplivu nenadnega pojava tehnike na človeka. Menim da človeka uničujejo prehitre spremembe ki jih je doživel v tem kratkem času, prej pa je življenje teklo milijone let mirno brez sprememb. Človeka pa ubija tudi prevelika svoboda. Človek s pojavom tehnike vedno manj verjame v boga (tudi jaz ne verjamem), zato nima več občutka da stoji nekdo za njim in mu pomaga, posledica pa je da hitro obupa. Ampak to je že druga tema ki bi jo bilo pa tudi zanimivo načet, ker vsak človek mora bit tudi malo psiholog če se hoče spoznat. Hitro zabluzim od začetne teme ampak brisat pa ne grem (-:

Primerjajte tudi vi nekaj znancev z lastnostmi po horoskopu in verjetno boste presenečeni.

Prelep pozdravček iz trenutno nočno razpoložene bele krajine

Ojla!

Da si umetnik? Ma ti si filoooooooozof! Ma sej je super vse kar si napisal…..Mene full zanimajo horoskopi, pa astrologija nasploh. Preko net-a sem si dala naredit natalno karto in vse kar je pisalo, glede mojega karakterja je veljalo! V vsakdanje horoskope pa ne verjamem, čeprav jih prebiram, ker če kaj lepega piše sem še bolj vesela, v obratnem primeru pa se ne zmenim zanj! Vem, tudi jaz bluzim, ampak nisem imelakaj delat in sem ti napisala moje mnenje! Lep pozdravček s Kopra!

Tudi meni se zdi vsa stvar zelo zanimiva. Vcasih te ljudje lahko malo cudno gledajo, ce kaj zines, ampak res se mi zdi, da vcasih lahko ze takoj ves, v katerem znamenju je bil kdo rojen. Ali pa vsaj v katerem sigurno ni bil :).
Ce nic drugega pa se vsaj zaves kaksnih lastnosti v svojem znacaju, ki se jih prej nisi zavedal,pa ti niso vsec, in se lahko malo potrudis, da jih spremenis…

Jaz bom tudi nehala nakladat… 🙂
LP

Res je, prav pozna se ti, da si vigi- vagi.

Skoraj vse tehtnice, kar jih poznam , malo bi malo ne bi.

Drugače te pa prav pohvalim, zelo lepo in izbrano si napisal.

Meditacijo si pa vsak po svoje razlaga…Celo življenje me že bega….
Eni pravijo : stanje brez misli, popolnoma praznina…Vse kar se ti podi po glavi, misli kakor opice skačejo, ti jih pa spušstiš da grejo mimo…(Meni to še ni ratalo…)

Druga razlaga, ki jo poznam pa je meditacija v delovanju.Torej popolna pozornist na to kar delaš.Ko se sprehajaš čutiš telo, svoje dihanje in vidiš okolico.,ko žagaš drva misliš samo na drva, žago in svoje roke.

Eno je kar ti je dano v zvezdah, drugo je to kar sam iz tega narediš, tretja je zemeljska sreča, četrti so pa kozmični vplivi.

In mojster je tisti ki zna iz primankljaja iztržit dobiček na tem svetu.

To je samo moja replika na prebran tvoj prispevek.

Lepe sanje ti želim

Sj gotov je že mal pozn…

A mi nekj poveste- jest sm po horoskopu vodnar po ascendentu pa rak- to je totalno nasprotje- mi znate to mal razložit???

New Report

Close