Najdi forum

Tek pozimi

Pozdravljeni ljubitelji zdravega načina življenja in rekreacije!
Zanima me, kako je kaj z tekom sedaj, pozim, ko je zunaj vendarle kar hladno. Ali tudi tečete, kljub malo nižjim temperaturam in kako se zavarujete pred tem,da bi bili naslednji dan po teku vsi prehlajeni in da bi vas bolelo grlo. Tisti, ki pa pozimi raje ne tečete pa napišite, s kakšno obliko rekreacije zamenjate tek v zimskih mesecih.
Lep pozdrav Peter

Odvisno ob kateri uri tečeš. Večina jih teče zgidaj zjutraj al pa zvečer, da so sami in jih noben ne gleda. Takrat pa je pozimi ravno najbolj mrzlo. Lahko greš v fitnes pa prakticiraš aerobno vadbo, če ti pa zaprt prostor ni všeč pa ti ne preostane drugega, kot da tečeš al pa si vzameš zimski premor.

LP, miki

Nič ni narobe s tekom pozimi. Priporočam pa pravilno športno obleko in seveda obutev.Drugače pa imaš na razpolago zimske športe. Moj predlog – sobno kolo. Ampak ne narediti napake in postaviti sobno kolo v klet ali v kakšno pusto sobo. Sobno kolo postav v dnevni prostor, kjer lahko komuniciraš z domačimi ali pa celo gledaš tv in ti ni bo dolgočasno. Pa veliko užitkov.

zivjo,
jaz tudi pozimi tecem res da v manjsem obsegu kot v toplih mesecih pa wendarle.trenutno se odprawljam na en giro.tko pozimi tecem od 30min-40min.poleti pa tam do ene ure.
oblecem se v velur anorak rokavice kapa pa se nekaj za okoli vratu tko da pride cez usta da ne diham mrzlega zraka.
sej prou pase zdele laufat uzuni.vcasih pa skacem s kolebnico.
tako da imas izbire na pretek.
aja sem ap studentka in hodim laufat tm okol prve druge ure.
powej kaj ti misles
lepo laufej
aNJA

Ojla!
Jst tud tečem pozimi, najrajš tam okol 12 ure dopoldan, ker če je lepo vreme, potem je takrat vsaj še mal sončka. Je pa res, da vdihavaš bolj mrzu zrak. Jst osebno se zmeri oblečem kak bombažen športni puli, da mal zaščitim grlo, čeprav če je tempo hitrejši, pol enostavno moram vdihavat mrzu zrak, ker skozi nos kmalu ne dobim dovolj zraka, ……..v bistvu je učasih tud mene bolelo grlo, ko pa se navadiš je ok. Ko pridem domov, si čez ene pol urce skuham čaj z medom – ima zelo hvaležen učinek za grlo (ne sme biti preveč vroč)………
Pozdravček

Zdravo!
Tak prijazen tek sredi dneva (s sončkom) si žal lahko privoščim samo ob koncu tedna. Preko tedna sem prosta le zvečer. Mraz me sicer ne moti preveč – če je le prehudo, malo zmanjšam tempo, ali kaj potegnem čez nos (letos še ni bilo tako mrzlo). Imam pa probleme s tipično zimsko večerno meglo s smogom, ko že pri normalni hoji komaj diham. V takem raje ostanem doma in se tolažim, da tek v zasmrajenem ozračju bolj škodi kot koristi.

Anja zivjo!

Samo nekaj me zanima. A ti ni nikoli vroce, ko si takole oblečena. Če bi se sam takole oblekel, bi verjetno bil čisto premočen. In tako raje ostanem doma in se tolazim, da se bom spet rekreiral spomladi, medtem pa tehtnica neusmiljeno kaže vedno več kilogramov. Morda je pa to le igzovor pred tem, da bi kaj naredil za svoje telo. ne vem. Morda tudi zaradi tega ne grem teci, ker mi je zoprn samemu. Oglasi se kaj. Lep pozdrav Peter

Ma bolj sem premočen bolj se vživim v zadevo :)))

LP, miki

Tudi sam tečem pozimi v trajanju cca 30 min. Mislim, da je glavni vzrok prehladov vnetega grla dihanje skozi usta, kateremu pa se ne morem izogniti pri hitrejšem tempu (zrak skozi nos ne zadostuje). V tem primeru vdihujem skozi usta tako,da v ustni votlini jezik dvignem proti nebu in ustvarim pregrado za mrzel zrak, ki se za jezikom zavrtinči in malo ogreje. Mogoče se sliči komplicirano, ampak deluje.

Tudi sam imam podoben problem. Rad bi tekel tudi sedaj, ko je zima, pa preveč mrzel zrak menda ni dober za pljuča in grlo.

Kdo ve, kako je s tem?

LP, Matjaž.

Jaz bi rekel, da če si zdrav, ti zmeren tek pozimi ne škodi. Saj s športno aktivnostjo krepiš odpornost, le pretiravati ne smeš. In kolikor se da, se izogibaš teka ob prometni cesti. Pa še to, če tečeš sam, pozimi se izogibaj teka bogu za hrbtom in ponoči – lahko padeš, te nihče ne najde, zmrzneš. 🙂

New Report

Close