Najdi forum

vpašanje

Kaj priporočate za začetek nekomu, ki nikoli ni telovadu in ni razgiban. Po kolkem času začneš občutiti razgibanost in dobiš formo.

Najprej lahek tek, ki naj traja do 15 minut.Temu naj sledijo razgibalne vaje(stretching).To pomeni, da se razgiblješ od glave do pete.Takšne vaje si lahko seveda sam /a izmisliš.To so takšne vaje, ki jih delaš tudi v šoli pri telovadbi.
Temu naj sledijo trebušnjaki, pa skleci, pa tudi vaje za hrbtne mišice.V trgovini se dajo čisto poceni kupiti plastične ročke(uteži) in lahko se razgiblješ tudi z njimi.
Telo dokaj hitro reagira na vadbo.Že po enem oziroma dveh tednih začutiš, da se ti je izboljšala kondicija.Najtežji je pač začetek, ker se telo šele navaja na napore oz. drugačno okolje na katerega začetnik še ni navajen.
Če ti je vadba na samem preveč dolgočasna, se vpiši na fitnes ali aerobiko, ali na podobne zadeve…

Veliko uspeha!

Lep pozdrav!
Vedno je lepo slišati, ko se nekdo odloči, da bo nekaj storil zase.
Jaz vam svetujem, da se vpišete v fitnes, tam boste dobili voljo, pa še dolgčas vam ne bo. Početi morate nekaj kar vam je v veselje, sicer ne bo dolgoročnih uspehov. Občutek razgibanosti dobite takoj, po vsakem treningu se boste super počutili, kondicija pa pride sčasoma.Želim vam veliko uspeha in zapomnite si, kadar vam je trening najtežji in bi najraje odnehali, takrat je napredek največji.
Veliko uspeha!

New Report

Close