Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Bazaliom

Bazaliom

Spoštovani!

Moja mama je imela že dlje časa na obrvi roza tkivo, ki je rasla. Dermatolog ji je rekel, da to nič ni, vendar ji je vseeno to tkivo “žgal”. Mislim, da je to ponovil trikrat. Iz tega tkiva je nastala rana, nekako je zgledalo, kot da je brez kože in vedno, če se je samo dotaknila, ji je tekla kri. Pa tudi v stiku z vodo jo je skelelo. Dobila je napotnico za kirurga, le-ta je na izvid napisal, da misli, da gre za bazaliom. Zdaj čaka na odstranitev, kar zgleda, da še ne bo tako kmalu.
Nas zanima ali je ta vrsta raka nevarna in ali se lahko razširi drugam, še posebej glede na to, da je od začetka preteklo že verjetno več kot dve leti.
Za vaš odgovor se vam zahvaljujem.

Lep pozdrav.

Teja

Pozdrav!

Bazaliom, če to res je, je počasi rastoč kožni tumor, ki le v zelo redkih primerih povzroča probleme, predvsem zaradi širjenja v globino.
Običajno se odstranjuje kirurško, tkivo se histološko opredeli.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Ali je lahko kaj drugega, nevarnega?
Pozabila sem omeniti, da se je vse začelo pred približno šestimi leti, ko je opazila, da se ji nekaj dela in jo srbi. Počasi je raslo, ko je bilo večje, je stopila k dermatologu. Po žganju pa ji je začelo krvaveti in še kar naprej rasti. Mislim, da je v takem stanju že kakšno leto in počasi raste. Je roza barve, na sredini pa je bolj rdeče. Drugih težav nima.
Zelo zaskrbljena hčerka Teja.

Pozdrav!

tako kot razumem situacijo, je spremembo kirurg plastik že videl, torej gre za bazaliom, ki lahko počaka, v primeru zelo hitre rasti, pa je le potrebno pospešiti odstranitev.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close