Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija težave z lasiščem

težave z lasiščem

Lepo pozdravljeni.

Ta forum prebiram, ker sem imela tudi sama nekaj časa nazaj težave z lasiščem-diseboroični dermatitis. Bila sem na pregledu pri vas, uporabljala šampon Selegel, Vichy ter neko dermatološko raztopino, ki ste mi jo predpisali, in moram reči, da se mi je stanje zelo izboljšalo. Danes skoraj nimam več težav, razen ob prehodu na bolj mrzle dni in še takrat v veliko, veliko manjšem obsegu. Resnično hvala za pomoč!

Tokrat pa vam pišem v imenu mojega prijatelja. Tudi njemu so se pred časom pojavile težave z lasiščem in ravno tako je bil pri vas na pregledu. Ne vem točno, kakšna diagnoza je bila – seboroični ali pa diseboroični dermatitis. No, ampak da ne bom predolga – problem je, ker se pri njem stanje nikakor ne izboljša. Ravno tako je uporabljal šampon Selegel, Keryol, Vichy. Imel je tudi neko raztopino za občasno uporabo in jemlje ene tablete proti izgubi las. Ampak vnetje kože na lasišču je še vedno enako prisotno kot prej – koža je rdeča in se lušči, izgleda kot da ima majhne krastice po vrhu lasišča (ob straneh in zadaj ne), srbi ga in kar je najbolj zaskrbljujoče – pojavljajo se mu majhna področja, kjer so mu izpadli lasje in mu ne zrastejo več. Star je slabih 30 let in v družini nimajo plešavosti. Težave pa so se začele ob hudem stresu, kar pa se je že pred časom umirilo.

Kaj naj torej naredi? Naj si lase umiva z Vichy šamponom za občutljivo lasišče, občasno pa s šamponom proti prhljaju – Selegel, Keryol? Naj se ponovno oglasi na pregled? Mu boste lahko svetovali po telefonu? Ker stanje je bolj ali manj enako kot takrat, ko je bil pri vas.

So še kakšne druge možnosti? Kako pa je s kisom… Ena bralka je napisala, da ji je pomagalo, če se je mazala z mešanico jabolčnega kisa in vode? To velja tudi za lasišče?

Na vas se obračam v upanju, da bi našli nek način, da se mu stanje začne izboljševati. Vem, da obstaja veliko poti in da mora vsak najti tisto, ki mu najbolj ustreza, pa vendar je bolje imeti nasvet strokovnjaka kot se sam lotiti teh stvari.

Že v naprej najlepša hvala za vaš trud in čas. In veliko sonca 🙂

POzdrav!

Lahko gre za diseborejo, lahko za luskavico, v tem zadnjem primeru so stvari veliko bolj komplicirane, trdovratne.
Princip zdravljenja je oluščiti, nato pa umiriti vnetje.
Kaj več težko svetujem.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close