Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Rdeči madeži ter rahlo srbenje na penisu

Rdeči madeži ter rahlo srbenje na penisu

Pozdravljeni, pred dvema mesecoma so se mi občasno začeli na korenu penisa (ko potegneš kožico nazaj) pojavljat rdeči nekoliko temnejši madeži oz. koža postane povsem nekoliko temnejše rdeče barve, malce oteče, občasno srbi. Najprej sem uporabil kremo Oronazol in je deloma pomagala ampak zadeva se je potem spet ponovila, probal sem tudi z olivnim oljem. Želim si to trajno odpravit ali je to sploh mogoče. Vedno sem bil zaščiten razen enkrat ampak mislim, da tista punca nima težav. Včasih zgleda kot, da sluznica malce oteče in je tudi rahlo boleč občutek.

Hvala za odgovor!

Pozdrav!

najpogosteje so krive glivice, kjer pa je potrebno zdravljenje obeh spolnih partnerjev, predsem pa je potrebno zdravljenje do kler spremembe ne izginejo.
Če ne bo izboljšanja, je potreben pregled pri osebnem zdravniku ali dermatologu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Tudi moj fant ima iste teževe kot je navedeno v prvem sporočilu. obiskal je svojega osebnega zdravnika in ta mu je dal napotnico za dermatologa, vendar mu je predpisal samo Kuterid G in spiranje s kamilicam. Vendar se ni nič spremenilo. Nato sva v lekarni kupila Virolex, kasneje še Canesten, pa tud ni bilo večjih sprememb, je zginlo po dveh dneh se je pa spet pojavil isti problem. to na penisu se mu pojavlja že več kot pol leta.

A mogoče mi lahko predlagate komu bi lahko še šel. kateremu zdravniku mora it (urologu alii nevrologu), ali kateremu drugemu

Ferenc napisal:

> Pozdravljeni, pred dvema mesecoma so se mi občasno začeli na
> korenu penisa (ko potegneš kožico nazaj) pojavljat rdeči
> nekoliko temnejši madeži oz. koža postane povsem nekoliko
> temnejše rdeče barve, malce oteče, občasno srbi. Najprej sem
> uporabil kremo Oronazol in je deloma pomagala ampak zadeva se
> je potem spet ponovila, probal sem tudi z olivnim oljem. Želim
> si to trajno odpravit ali je to sploh mogoče. Vedno sem bil
> zaščiten razen enkrat ampak mislim, da tista punca nima težav.
> Včasih zgleda kot, da sluznica malce oteče in je tudi rahlo
> boleč občutek.
>
> Hvala za odgovor!

Jaz imam iste probleme kot Ferenc.
To se mi ponavlja že pol leta in od takrat nimam spolnih odnosov. Mazal sem se že z vsemi različnimi kremami pa ni nič pomagalo (Virolex, Canesten,…). Nato je moja punca vprašala pri ginekologu in ji je dal neke tablete (ki sva jih jemala oba) in kremo Canesten, njej je vzel še bris vendar pri njej ni nič ugotovil da bi šlo za kake bakterije ali glivice.
Kasneje sem šel svoji zdravnici, ki me je napotila urologu, ta mi je predpisal kremo Kuterid G in spiranje s kamilicami (rdečica na penisu je malo zginila, vendar ne povsem, penis je še vedno na dotik občutljiv – zaboli (glavica))!

Hvala za vaš odgovor

POzdrav!

Vprašanje, ki se pojavlja je ali imata oba partnerja probleme, vprašanje pa je za kakšen problem gre.
Vsekakor je izbira med dermatologom in urologom.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

POzdrav!

V tem sklopu sem na podobno vprašenje že odgovoril.

Vprašanje je diagnoze, nato šele terapije.

Za glivice so druga zdravila, za bakterije druga, lahko gre za vnetje, ki nima zveze s spolnimi odnosi, lahko gre za Chlamidio…..

Po tej poti ne bomo rešili problema.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close