Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Pityriasis rosea

Pityriasis rosea

Spoštovani,

20.3.06 sem bila pri vas in postavili ste mi diagnozo Pityriasis rosea. Stanje se je izboljšalo, vendar pa je se zopet pojavilo nekaj manjših (bledih in neluščečih) izpuščajev po roki in trebuhu. Dosledno upoštevam vsa navodila terapije. Zanima me, če je možno, da se je bolezen zopet pojavila in mi svetujete ponoven obisk?

Lep pozdrav

Pozdrav!

varianti sta dve: ali se stvar še ni popolnoma umirila, ali pa se je ponovila,. kar je manj verjetno.
Počakajte še 14 dni z izogibanjem močenju, nato pokličite, če ne bo dobro.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Živjo Urška!
Jaz sem imela že dvakrat te izpuščaje, prvič par let nazaj in pred enim mesecem. Torej se izpuščaji vsekakor lahko ponovijo. Zdravniki so mi prvič svetovali čimmanj uporabe raznih gelov za tuširanje in čim manj sprobavanja oblačil v trgovinah in da pred prvim nošenjem oblačil le- te prej opereš. Tako preprečiš razne infekcije sploh pa je to dobro za nas, ki imamo občutljivo kožo.

Zanima me kakšne napotke je glede tega tebi dal zdravnik?

hvala

Pozdravljena Tamara,

zdravnik mi je razložil od kod izvirajo te izpuščaji (preparacija v tkanini, neprebolela bolezen z vročino), rekel, da je najboljša terapija, da ne močiš kože in mi predpisal kremo. Od tega je že šest tednov in stanje se je izboljšalo. Drugače pa mi je svetoval uporabo Avene (mislim, da se tako reče) kozmetike za telo, ki je primerna za suho, atopično kožo in to, da obleko operem pred prvim nošenjem.

Povedal je tudi, da se to lahko ponovi in tega se najbolj bojim. Zanima me, ali se tudi ti nisi tuširala in po kolikem času so ti izpuščaji izginili?

Lep dan.
Urška

New Report

Close