Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Čuden pojav na stegnu

Čuden pojav na stegnu

Pozdravljeni,

pred kakšnima 2 mesecema sem na nogi (stegnu) opazila precejšnjo vdrtino (prečno čez stegno) dolgo približno 8 cm in se ne spreminja. Je lahko to nakopičena maščoba, celulit?

Pojav se mi zdi precej nenavaden in me spravlja v obup, saj ne vem zakaj je nastal in kako naj se ga znebim. Naj še povem, da sem drugače vitke postave in imam zelo malo celulita. Je možno, da je ta pojav posledica jemanja višjedozne kontracepcije Stedirl d, katero sem prenehala jemati pred kratkim? Je lahko morda vzrok oprijete kavbojke in hlače, ki jih pogosto nosim in me stiskajo čez stegna, saj vdrtina izgleda kot zaležana koža, ampak bolj globoko vdrta? Verjetno se vse skupaj smešno sliši, vendar zame predstavlja zadeva veliko estetsko težavo.

Vem, da mi ne morete na daljavo postaviti neke prave diagnoze, vendar bi prosila za nasvet vsaj kam naj se obrnem, da bom dobila neko razlago oz. pravilen tretma za opisano težavo.

Najlepša hvala za ogovor in lep pozdrav!

Pozdrav!

Vsekakor je težavo potrebno opredeliti pri dermatologu.
Kaj pa je pa vem ne morem povedati, čeprav pride v poštev kar nekaj možnosti, ki pa se porajajo zgolj teoretično.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close