Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija zdravljenje neurodermatitisa

zdravljenje neurodermatitisa

Prosila bi vas za pomoč saj sem že popolnoma zmedena. Če ne želite, ne rabite pokazati vprašanja na forumu, prosim pa vas če mi lahko odgovorite. V bistvu bi tudi sama raje videla da ne objaviote vprašanja.

Gre za to, da imam luskavico. Imam pa jo samo na nohtih, kaže se kot bi koža izpod nohta odstopala stran od nohta. Imam pa še izredno suho kožo. Do sedaj mi ni nič pomagalo, ne Kuterid kapljice ne ne vem kakšne še kreme od čajevca do zdravniških. Ker sem že obupala in se sprijaznila da bom pač brez nohtov na rokah in nogah mi je bilo že “ravno” za to da bi sploh še šla k dermatologu. potem pa sem dobila naslov od dr.Vujasinoviča, ki ima ordinacijo v termah Laško. Bila sem pri njem na prvem pregledu in ta mi je po dolgem času dal malo upanja, da bom še kdaj imela nohte take kot treba. Pravi, da mi garantira, da v roku pol leta da bo stanje normalno. Da je to Neurodermatitis in pa da imam ribjo kožo. Dal mi je Claritine tablete in neko kremo za telo in nohte, ki jo mešajo v Celjskih lekarnah extra po njegovih navodilih. Sedaj pa mi je predlagal da bi mi dal injekcijo Kuterida in da bo to super za mene. Prosila bi vas za mnenje. A je to pametno? Sama sem namreč glede vbrizgavanja substanc v telo velik skeptik. Kaj menite vi? Kaj pa glede prvega dela mojega vprašanja?

Se opravičujem za dolžino, a krajše ne znam povedati. Zahvaljujem se vam za vaš čas.

N.

Pozdrav!

prvič je potrebno pri spremembah na nohtih izključiti glivice z mikološkim pregledom.
Drugič: nevrodermitis na nohtih zelo redko dela probleme.
Tretjič: če je luskavica vam lahko navedene injekcije( verjetno Kenalog) res lahko pomagajo, gre pa za manjšo verjetnost, poleg tega so to močna zdravila z kar nekaj stranskimi učinki.
Četrtič: sam takega zdravljenja ne prakticiram.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdrav1

Izključiti je potrebno glivice z mikološkim pregledom.
Zelo malo možnosti je , da nevrodermitis dela sprememba na nohtih.
Kuterid( verjetno Kenalog!!) v obliki injekcij se redko uporablja v te namene, možnost je stranskih učinkov.
Sam tovrstne terapije ne uporabljam.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close