Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Mogoče alergija????

Mogoče alergija????

Pozdravljeni!

Pišem vam že drugič, ker moj problem še ni izginil. Namreč v februarju se mi je na dekolteju, ki že prehaja na desno dojko, naredil izpuščaj, nato pa v nekako več dnevnih oz. tedenskih razmakih še ostali. Vseh skupaj ni veliko, kakšnih 5-7 vendar se izmenično pojavljajo, ko en izgine, na drugem mestu nastne nov. Mazala sem z Elocom kremo in mislim da je malo pomagalo, razen če sami od sebe ne izginjajo. Ob pojavljanju srbi, ko pa nastane, srbenje preneha in nato začne počasi izginjati. Na dojki se veča in je največji, ostali so manjši oz. zelo majhni. Ta največji izpuščaj ni poln tudi popoln krog ni, v sredini pa je rahlo naguban in malo temnejše kožne barve. Je pa edini, ki še ni popolnoma izginil. Sicer začne slabeti, nato pa se spet pojavi in je za malenkost večji. Na nekaterih delih je izpuščaj popolnoma izginil, drugje je ostal, od kože, malo temnejše barve madež in na otip mogoče rahlo hrapav. Viden je slabo, najdem ga, ker vem kje je nastal. Dermatologinja ga ni videla. Ko sem bila pri splošnem zdravniku mi je rekel da je to gljivično in mi predpisal kremo Oronazol, vendar po tej kremi je bilo stanje slabše in sem odšla na dermatološko kliniko v KC, kjer niso veliko ugotovili. Vzeli so mi kri za alergijski test in naredili test kože oz. izpuščaja kjer je bil izvid negativen. Predpisala mi je kremo, ki so jo naredili v lekarni(Advantana 15.0 v belobaza 50.0) in Cenesten.
Moram pa povedati da sem že od otroštva alergična. Na začetku sem bila na hrano (sicer ne vem točno na kaj, ker testa nisem delala), nato se je to umirilo, kasneje pa sem dobila alergijo na sonce(lansko leto je prvič, da je nisem imela), izpuščaji po dekolteju, če sem bila predolgo na soncu. Pred tremi leti pa sem imela hudo alergijsko reakcijo na cvetni prah. Tudi sedaj imam karnaprej rahlo zamašen nos in kiham, kot bi bila prehlajena pa nisem. Najhuje je ko sem doma oz. v zaprtem prostoru. Začela sem jemati Claritin tablete ker ko se zjutraj zbudim imam zaprt noso. Ali je možno, da sem na kaj alergična, mogoče na prah, pršice?! Kaj bi to lahko bilo. Rahlo se me že loteva obup ker to kar na izgine.
Najlepša hvala za odgovor.

Pozdrav!

Po pregledih, kjer so vas pregledali in zdravili, pričakujete, da bom po opisu postavil diagnozo in terapijo?
KOt vidite stvar ni enostavna, zato jo niso opredelili, še manj pa jo lahko jaz , ki vas nisem niti videl.
Pa vseeno lahko ugibam: atopični dermatitis, terapiaj Elidel?!
Škodovati ne more, verjetnost pa je velika.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close