Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija izpadanje las, kožni izrastki

izpadanje las, kožni izrastki

Pozdravljeni,

vprašanje sem naslovila na forum o negi las, pa me je gospa napotila na vaš forum.

Zadeva je taka: vedno sem imela goste in močne lase. Po drugem porodu pa so mi začeli lasje množino izpadati. Pri frizerki sem dobila odgovor, da je to normalno za obdobje po porodu. Od takrat ste minila dve leti. Lasje sicer ne izpadajo več, je pa nad čelom ostal pas. kjer so lasje zelo redki. Ta pas je širop približno 5 centimetrov , lasje so tam zelo zredčeni in skozi je videti kožo.

Zanima me, kaj lahko storim, da bi se stanje izboljšalo oziroma vsaj, da se to ne bi širilo naprej. Včasih srečam kakšno starejšo gospo, ki ima po celem lasišču zelo redke lase in se bojim, da nom sama nekoč na istem. Temu pa bi se na vsak način rada izognila….

Drugo vprašanje pa je povezano s spremembami, ki jih že nekaj časa opažam na koži.
Že pred leti se mi je pod pazduho naredil izrastek, ki z leti raste – sicer res zelo počasi, pa vendar. Izrastek je zdaj velik kakšnih 5 mm, na kožo pa je pritrjen samo v eni točki, nekako kot grozd na vejici (za primerjavo). Enkrat sem si ga po nevarnosti pri britju odrezala, pa je ponovno zrastel.

Po drugem porodu opažam podobne izrastke tudi na predelu med prsmi, jih je čedalje več, čeprav so še zelo majhni.

Kaj bi to bilo in kako se tega znebiti?

Za odgovore se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem.

Pozdrav!

Glede lasišča gre lahko za androgeno alopecijo- zaradi preaktivnih moških hormonov, včasih , če stvar napreduje, se odločimo za zdravljenje z Diane 35, Yarina( ginekolog) ali pa drugimi zdravili.

Pecljate spremembe pa se dajo enostavno odstraniti pri nas , pri dermatologih.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close