Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija mehurcki po roki, srbeca koza, luscenje koze

mehurcki po roki, srbeca koza, luscenje koze

Pozdravljeni,

Kot je ze v naslovu nakazano, imam problem z mehurcki (1mm) na prstih na roki. Mehurcke imam ze nekaj let vendar so sele letos pozimi postali tako hud problem. Ko sem si jih predrl, mi je razpokala koza zaradi hudega mraza.. Od takrat se mi stvar ponavlja ze vec mesecev; gre malo na bolje pa spet na slabse.

Ko mehurcki pocijo (najveckrat jih stisnem sam) se iz njih razlije prozorna lepljiva tekocina. Koza okoli mesta pordi in srbi. Cez cas se mehurcki znova napolnijo in proces se ponovi. Vcasih po nekaj ponovitvah je tekocina tudi belkasta (gnojna?). Ko se koza zaceli postane suha in se lusci.
Obcasno uporabim Bepanthen Plus, da se mi koza zaceli.
Pred kratkim sem bil pri zdravnici in sem dobil dve kremi, Advantan in Lamisil. Uporabil naj bi eno ali drugo, ali kombinacijo obeh. Poskusil sem obe, vendar se mi zdi, da ni pravega ucinka. Mislim da niso gljivice, saj se mi zdi da posebno Lamisil ne pomaga. Za Advantan pa nisem se cisto preprican. Morda bi se moral mazati dalj casa, saj sem jo do zdaj uporabljal le nekaj dni?
Se nekaj; zdi se mi, da rokam zelo skoduje pogosto umivanje rok. Po umivanju me razbolela koza pece in srbi.

Imam tudi nekaj slik.

Prosim za nasvet. Hvala.

Peter

Pozdrav!

Podobna vprašanja so v zadnjih dneh postavili že velikokrat.
Možnost je tako glivic, atopičnega dermatitisa, detritivnega dermatitisa in drugih obolenj, zato vam ne morem enostavno svetovati.
Posvetujte se s svojim zdravnikom, poskusi naj še druge terapije glede na zgoraj našteto, sicer pa ostane še obisk pri dermatologu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close