Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Sluz v blatu

Sluz v blatu

Spoštovani,
Pred sedmimi tedni se nam je rodil drugi sin, ki je pričel pri petih tednih kakati zeleno in sluzasto, še pred tem pa je pri treh tednih po obrazu in prsnem košu dobil rdeče izpuščaje. Pri pediatru so nam razložili, da zeleno kaka zaradi krčev, ki so bili v tistem času kar hudi, da pa se sluz pojavlja zaradi nezrelega črevesja.Nihče pa mi ni znal povedati koliko časa naj bi to trajalo, naj povem še da ima prvi sin atopični dermatitis v povezavi z alergijo na mleko, jajčni beljak, arašide in pršico. Pri njem so se ekcemi pojavili pri treh mesecih, na testiranju pri petih mesecih pa na koži ni pokazalo alergije. Prvič je bila dokazana šele pri osmih mesecih. Sedaj pa me zanima glede na to, da je sin star šele sedem tednov ali bi bilo smiselno testiranje na alergijo, ali naj še počakamo? Kako je s sluzjo v blatu? Pri kateri starosti se alergija lahko dokaže s krvnimi testi? Kolikšna je verjetnost, da bo alergik tudi drugi sin? Naj povem še to, da je mali polno dojen in da se ne držim diete, ker so mi tako predlagali v porodnišnici, saj ne vemo ali je alergičen ali ne.
Upam, da sem samo preveč zaskrbljena mamica ampak vsa stvar me že kar malo žre, saj mi nihče ne da zadovoljivega odgovora.

Najlepša hvala za odgovor in še naprej uspešno delo

Pozdrav1

Pri tej starosti je malo verjetno, da gre za alergijo, čeprav je tudi ta možna.
Dokazati se jo da s testi iz krvi.

Za vsa ostala vprašanja vem brez teh testov težko pomagam, čaprav so tudi driske lahko posledica preobčutljivostnih reakcij, zato svetujem vseeno posvet pri pediatru, pregled blata na prebavljenost ali pa druge teste.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close