Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija problemi s kozo pri dojencku

problemi s kozo pri dojencku

Lepo pozdravljeni!

Imam 5 mesec staro puncko. Zraven popka se ji je naredil majhen rdec lisaj (to je bilo pred kaksnim mesecem), pri rednem pregledu sva dobili recept za hladilno mazilo z dodanim olivnim oljem (10%), po mesecu dni ni se nic bolje, kvecjemu se slabse, lisaj je vecji ,bolj rdec ( zdaj je tam koza luskasta, koza na lisaju je hrapava, tudi po trebuhu je koza zdaj rdeca, hrapava, z rdecimi pikicami). Lisaj se ji je naredil tudi v gubi za kolenom, tudi ta je precej velik in zelo rdec. Prav tako se ji je zdaj “vnela” da tako recem koza na vratu, vratne gube so zelo rdece, polne tudi majhnih pikic-mozoljckov, zgleda kot da se rdecica tu siri. Mislim da jo vse to tudi srbi ali pece, saj se poskusa praskati.
Jaz sem ze cisto zmedena kaj lahko in kaj ne smem.
Sprva sem jo kopala v cisti vodi z dodatkom mandeljevega olja, nato sem namesto man. dodala olivno olje, mil nisem uporabljala ker so mi jih odsvetovali, zdaj so mi v lekarni rekli da bi bilo dobro da bi jo vsaj 1x tedensko umila s trdim otroskim milom. Ne bi s tem se poslabsala zadevo?
A lahko uporabljam olje v vodi? Zdaj so mi rekli naj ga ne ces da zapira pore, zato jo sedaj umivam samo s cisto vodo.
Potem kar se tice krem: sprva kot sem rekla, sem jo mazala s hladilnim mazilom z olivnim oljem, potem so mi v lekarni svetovali Mustela STELATRIA
tretma za obnovo koze, pa se mi zdi da se je stanje se poslabsalo ( po 3 dnevnem mazanju je postala koza se bolj rdeca in hrapava), zdaj uporabljam samo navadno belo hladilno mazilo. Ali bi na vratnih gubah pomagal otroski puder (da bi bila koza suha)? Ali ji skodi prepogosto kopanje? In kaksno mazilo ali kaj drugega bi mi vi svetovali? Deklico se vedno samo dojim, zato sem sedaj iz prehrane crtala kakav in omejila mleko (se vedno jem jogurte, sir, malo sladke smetane in pijem sojino ter rizevo mleko).
Najlepsa hvala za odgovor

Pozdrav!

Kaj pa pravi vaš pediater?

Poiščite pomoč pri strokovnjaku, sicer boste še vedno tavali od ene kreme do druge, do vode, olja……
Lahko gre za atopični dermatitis?
Težko rečem za kaj gre, zato tudi težko rečem kaj bo pomagalo.
Obiščite pediatra!

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close