Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija “zdrgnjena” koža na čelu

“zdrgnjena” koža na čelu

Imam problem, in to je občutljiva, “zdrgnjena” koža na obrazu. Vsi okoli mene pravijo, da se po čelu preveč drgnem z brisačo, kar pa ni res. Če se nič ne drgnem, pač pa grem le malo z vodo čez čelo, ko se zjutraj umivam, mi mast, ki se nabere na čelu (in tudi drugod po obrazu) ponoči, sploh ne gre dol, s to mastjo na obrazu pa se ne počutim prav nič ugodno… Razen tega mi čelo ob vsakem tuširanju postane čisto rdeče. Ali je vzrok v šamponu ali v prevročem fenu? Baje naj bi bilo brisanje z brisačo celo dobro za prekrvavitev (zaradi masaže), vendar to v mojem primeru škodi koži… Zadnje čase se res manj drgnem po čelu, ko se umivam. Rezultat: na čelu imam že dobra dva meseca mozolje, ki nočejo izginiti! Star sem 26 let. Ali mi lahko prosim poveste, kaj je narobe z mojim čelom (oz. kožo na čelu) in kaj naj storim?

Lp.

Sandi

Pozdrav!

Očitno gre za zelo problematično kožo na tem predelu, lahko za kombinacijo diseboreje, mastne kože.
Zdravljenje oz. izbira kreme je v tem primeru kar težko, zato vam ne morem svetovati drugega kot da poskusite kremo Sensibio DS, sicer pa bo potreben pregled pri dermatologu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close