Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija pege

pege

Zanima me, kako oz. če se da na kakršenkoli način odstraniti (sončne pege) – temnejše pigmentacijske pike po hrbtu?

Hvala za odgovor in lp,

Pozdrav!

Pege na hrbtu se lahko odstranjuje s kemičnimi peelingi, lasersko, učinek pa ni nujno da je dober, zato se vedno poskusi na manjših področjih, preden se posega na večje površine.

V naši ambulanti se s takimi posegi ne ukvarjamo.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani,

deklica je stara 1,5 let in imamo težave s kožo. Prišli smo tako daleč, da imamo na ramenih dve odprti rani, ki jih je deklica sama spraskala. Izpuščaji so predvsem najhuje na obrazu, na hrbtu, nekaj pa tudi po ostalih delih telesa. Težave imamo že več kot en mesec. Do sedaj smo bili pri pediatru 2x (Elocom ali Elidel), nato na pediatrični kliniki (test jajca mleko negativen), imunoglobulinska slika normalna, bris vzet z ramena=najdena bakterija. Čeprav rana, ki je ze nekaj casa odprta in jo otrok kraspa se lahko tudi naknadno okuži z bakterijo. Trenutno mažemo z Linola fett in 30% Aloctan??. Stanje se malo izboljša, nato zopet izbruh. Na pediatrični kliniki smo dobili antibiotik, vendar je stanje vsak dan slabše. Nikakor nikjer ne moremo priti do nobenega specialista. Dermatologi, tudi samoplačniško čakalna doba en mesec, alergolog komaj 29. 3., pediatrična klinika se nam zdi, da ravno ne naredijo dovolj, saj vsakič testirajo dva alergena.

Zdi se nam, da je otrok zjutraj najbolj rdeč in izpuščaji so najbolj vidni takrat, potem se umirijo. Preventivno smo zamrznili njen jogi na -70 stopinj, njeno posteljnino in vse njen obleke peremo s pralnim prahom DASH, dvakrat izpiramo, brez mehčalca. Do sedaj nobenih izboljsav.

Ali se res pri nobenem dermatologu ne da priti nujno na vrsto takoj? Ali se mora res otrok razkraspati do kraja, preden se kakšen zdravnik pa le zavzame? Vem da so povsod čaklane vrste, ampoak ali privatne ordinacije res ne pustijo kasno urco za nujne primere?

Vnaprej se najlepse zahvaljujem za kakrsen koli odgovor,

obupana mamica

Pozdravljeni!

Pokličete lahko na našo številko po 13.3., ker sem prej na strokovnem izobraževanju, našli bomo kakšen termin, prosite sestro da me veže.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close