Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija zelo povečana krčna žila

zelo povečana krčna žila

Lep pozdrav,

že nekaj časa, več kot leto dni ali pa že več let, imam na spolovilu krčno žilo. sedaj sem v 35 tednu nosečnosti in žila oz. skupek žil se je zelo izbočila (v velikosti lešnika) in mi visi preko sramnih ustnic. Temno modre pikice so na nekaterih mestih čisto izbočene, kot mozoljčki. Kaj mi svetujete? Ali je lahko nevarna ali se lahko kaj zakomplicira pri porodu in ali bi morala obiskati zdravnika. Katerega? Pregled pri ginekologu imam šele čez teden dni in pol. Mi svetujete pregled prej?

Hvala za odgovor, Zoja

POzdravljeni!

Vsekakor take krčne žile zahtevajo diagnostično obravnavo pri angilogih, ki imajo tako imenovani barvni dopler, kar pomeni varianto ultrazvoka, ki nato pregoledajo ožilje, šele nato lahko rečemo, če predstavljajo take žile kakršnikoli problem tudi zaradi poroda.
Največkrat so take žile povečane v času nosečnosti, kasneje se zmanjšajo, vendar vseeno svetujem zgoraj omenjeno.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!
Moje ime je Janez in že vrsto let me pestijo težave povezane z krčnimi žilami. Star sem šele 22 let, prve težave pa so se mi pojavile že v sedmem razredu osnovne šole. Prestal sem že dve operaciji, vendar so se mi težave ponovile po dobrem letu. Krčne žile imam na desni nogi pod kolenom. Včasih v omenjeni nogi občutim tudi mravljince. Krčne žile mi predstavljajo zelo resen problem, ki pa ga želim odpraviti, saj je zelo neprijetno stvar. Ne vem pa kako problem odpraviti, saj mi do sedaj še ni znal noben pomagati, zato Vas prosim za mnenje oziroma nasvete. Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!
Lep pozdrav,
Janez

Pozdrav!

KOt sem že omenil, je zdravljenje potrebno izbrati glede na težave, glede na preiskave, zato najprej svetujem barvni dopler, nato pa odločitev za zdravljenje.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close