Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija atopični dermatitis

atopični dermatitis

lep pozdrav!
imam fantka starega 3leta,pri 8mesecih so se mu pojavili prvi znaki alergije ko je bil star 1leto smo ga peljali na testiranje k aleorgologu testi so bili vsi negativni.Takrat je imel sin samo na eni strani obraza rdeče lise in pretgane mečke za ušesi.To je bilo tisto zimo,naslednjo zimo je imel močno pordele oči in malo po obrazu.Zopet smo šlo na testiranje in testi so bili negativni.Tretje leto lansko leto začelo se je že oktobra so se začelo pojavljati hujši spuščaji če se lahko tako izrazim.Ne znam opisati teh stvari ker se je sam dermatolog čidil te alergiji.Poskusili smo z kremami kot so elidel,elocom,hidrokortizon,locoidon,imamo tudi negovalne kreme emuliente,trixera,sirup proti srbenju,in mogoče še kakšna krema ki se je trenutno ne spolnem.Skratka matramo se že tri leta namesto da bi bilo iz leta v leto boljše je iz leta v leto slabše.Opravili smo pregled pri zeliščarki,in čakamo še na bolj izvirne rezultate.Hudo mi je ker gledam otroka in mu ne morem pomagati.Ko bi imel te stvari vsaj prekrite tako pa ima vse po obrazku okrog oči po tilniku in vratu in po zapestjih.Nekaj se mu dela tudi okrog lulčka toda zdravniki še niso ugotovili kaj naj bi to bilo.Prosim svetujte mi vsaj vsakršna vaša pomoč nam bo prišla prav.
Hvala za vaš odgovor!

POzdrav!

Atopične dermatitis je kot sem že velikokrat napisal bolezen, ki ni samo alergija, kup dejavnikov vpliva na pojav spremembe na koži, ki jih lahko opredelimo , večinoma pa ne.
Bolezen je potrebno dobro , predvsem pa bolj enostavno voditi, tako da je vsem jasno kaj in kdaj uporabiti za lajšanje simptomov.
Misilm, da ste v skrbi za otroka iskali pomoč na veliko koncih, zato toliko terapij, ki ste jih dobili, večina pa je skoraj identičnih, tako da ni bistvenih razlik med eno in drugo.
Vsekakor svetujem , da se tak otrok vodi pri enem terapevtu, ki bo skrbno in natančno dal navodila kaj in kako.

Več vam na ta način težko pomagam, v tolažbo pa, da večina atopičnih dermatitisov spontano izgine v nekaj letih.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Ali to, da atopijski dermatitis spontano izgine v nekaj letih, velja tudi za odrasle? Kajti za otroke velikokrat berem, da alergije in razne dermatitise prerastejo, odrasli pa ne.

Pozdrav!

Pravilo bolj velja z otroke, pri odraslih je množično pojavljanje te bolezni šele v zadnjih letih, pred tem je bila to dokaj redka diagnoza pri odraslem.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

hvala za vaš odgovor prim.Kralj.Tako kot sem že opisala v prejšnem
pismu imam fantka,ki ima atopični dermatitis.Mislim,da sem za otroka,kot mati mogoče naredila še premalo.Pomoči kot ste napisali nisem iskala na več koncih, ampak samo tam kjer me je napotil otrokov pediater.Obiskujem
dermatologa in alergologa.Ker se stanje iz leta v leto samo še slabša sem se odločila,da vso stvar speljeva naprej.Bila sva pred kratkim pri zeliščarki.Mislim,da tukaj nisva naredila NIČ.Zdaj pa bi vas vprašala,kaj vi mislite o terapiji v Kranjski gori.Slišala sem namreč stvari,ki so me pritegnile,da poskusim še jaz oz.da probava s sinom mogoče še to terapijo.Rada bi vas prosila za odgovor,ker me zanima tudi vaše mnenje.Mislim pa,da kot vsaka mamica bom tudi jaz poskušala narediti kar je v moji moči,da bi pomagala svojemu otroku saj je vsako leto starejši in vse bolj se zaveda,da je nekaj narobe z njegovim obrazkom saj ta je na
vidne mestu in stvari se ne da skriti oz.prikriti z oblačili.Upam,da mi boste vlili veliko pozitivne energije za vnaprej.Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

O teh terapijah ne vem dosti.
MOje stališče je tako: poskusiti vse kar ne škoduje in uradna medicina ponudi, nato pa poskusiti tudi z drugimi metodami, ki pa naj ne bodo samo blef ali zaslužek, predvsem pa naj ne škodujejo.

Več vam težko pomagam na ta način.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close