Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Ali gre za seboroični dermatitis?

Ali gre za seboroični dermatitis?

Sin bo drug teden star 6 mesecev. Že 3 tedne so na obrazu prisotni rdeči flekci – od blizu kot drobne pikice, ena ob drugi, malo hrapave, občasno se luščijo. Po kopanju in zjutraj so manj vidne, takrat se tudi ne luščijo. Najprej jih je imel samo na levi strani pod ustnico – mislila sem da je nastalo zaradi kombinacije mraza, sline in drgnjenja zadrge od kombinezončka. Potem se je pojavilo isto še na drugem ličku in na istem, malo bolj zgoraj.
Fantek je bil dojen 1 mesec, sedaj je na Aptamilu2 (prej po dojenju Aptamil1). Uvajava gosto hrano (jabolko, banana, hruška, korenček, krompir, cvetača, koleraba, brokoli).

Zanima me, če je to lahko seboroični dermatitis in če ni, kaj bi lahko bilo, zakaj nastane in kako negovati. Ali bo sploh izginilo in če ne, kaj potem? Sicer imava drug teden posvetovalnico, pa vseeno bi rada že prej kakšno informacijo.

Hvala za vaš čas in pomoč.
Lep pozdrav,
Mojca

POzdrav!

Velika verjetnost je da gre res za seb. dermatitis, vendar vam težko na ta način kaj več pomagam.

V posvetovalnici vam bodo svetovali kaj več.
Negujte ga z olji, čim manj z vodo, to je do takrat vse.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close