Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija krema z zaščitnim faktorjem – alergija

krema z zaščitnim faktorjem – alergija

Pozdravljeni,
4-letnega otroka sem med smučanjem v visokogorju namazala s kremo z zaščitnim faktorjem 20. Ko smo prišli domov, je imel lica in čelo posuto z drobnimi rdečimi pikicami, podobno kot smirkov papir, naslednji dan pa še vse precej zatečeno. Že lani se mu je zgodilo podobno, vendar je smučal le enkrat, tako da sem mislila, da sem ga premalo namazala in da ga je opeklo sonce.
Izgleda, da je alergičen na kremo oz. kombinacijo kreme in sonca. Ker ne bi rada na njem preizkušala vseh mogočih krem, prosim za nasvet, katera krema je za male otroke najbolj primerna (imamo še 2 dvoletnika in 7-letnika). Daleč od tega, da bi otroke namenoma izpostavljala soncu, le rada bi, da bi lahko brez skrbi uživali v naravi.
Hvala za odgovor in lep pozdrav. Maja

POzdrav!

Vsekakor je možna alergija na kremo, tako kot na kombinacijo krema + sonce.
Na žalost vam ne morem svetovati katera krema, ker prvič ne morem delati reklame, drugič pa je vsako kremo treba preskusiti na manjšem področju, šele nato pa uporabljati na večjih površinah, vsaka pa je potencialno alergogena.

Pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close