Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija vprašanje-lasje

vprašanje-lasje

Spoštovani,

Imam vprašanje v zvezi z lasiščem in lasmi. Imam 25 let in sem si z barvanjem zelo uničila lase in lasišče. Včasih sem imela goste in močne lase. Sedaj pa so lasje redkejši, vidijo se v smislu, da jih lahko šteješ. Predvsem nad čelom. Da bi stanje popravila, sem uporabljala ampule vichy (3 pakete), vendar ni bilo pozitivnih sprememb.
Je pa pri meni zanimivo to (na to se nanaša vprašanje), da nisem nikoli opazila (v roku 3-4.let), da bi mi lasje izpadali, niti v koritu banje po umivanju las, niti na krtači, ne na blazini med spanjem, itd. Zato si nisem znala pojasniti, kako so tako redki, če ne odhajajo iz lasišča. Tako sem prišla do zaključka, da jih je tako močno stanjšalo barvanje in predvsem beljenje (tudi na lasišču) in so verjetno nehali rasti.
Sklenila sem, da se preneham barvati. Zanima me, ali se bodo lasje odebelili nazaj in ali je smiselno, da (še) uporabljam fitoval šampon in v prihodnje minoxidil 5%? Ker, kot sem že omenila, nisem imela izpadanja. Je pa res, da je na lasišču veliko prostora, kjer vidno manjkajo lasje. Lahko upam, da se bodo zarasli nazaj?

p.s. zdravje je pa v redu. Uživam pa tudi vitaminske dodatke.

Lep pozdrav!

Ščitnica, nepravilno delovanje moških hormonov, vitamini…. so najpogostejši vzroki za izpad las.
Po opisu problema menim, da z zunanjimi dejavniki niste sprožili izpada las, pač pa je problem drugje.

Najbrž potrebujete pregled ali pri endokrinologu ali dermatologu.

LP

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close