Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija glivice pod jajčkami

glivice pod jajčkami

Lepo pozdravljeni!
Že nekaj let imam težave s srbenjem, in sicer me srbi in skeli predel pod jajčkami proti zadnjični odprtini. Problem sem reševal z nešteto kremami,od canastena, bepanten, lamisila naprej.
Končno sem se odločil za obisk zdravnika pred novim letom, ki mi je svetoval kremo, ki vsebuje mislim da žveplo, ki naj bi uničilo glivice,Kremo so zmešali v lekarni, tako da ne vem imena.na steklenički pa piše Rp sulfen, vaselin.
Prav tako mi je pregledal kri za ugotavljanje skadkorne.Test je bil negativen.
Moti me edino to, da me zdravnik ni pogledal.Sicer rana trenutno ni vidna, je pa koža tam veliko svetlješa.
S to kremo se mažem že mesec dni, pa ni posebnega efekta.Ker sem se praskal vsa leta, se mi je plast kože že davno odluščila, včasih sem se spraskal do krvi.Ko mi je začelo celiti, je blazno srbelo, zato sem se praskal.
Težave pa imam že od prej, ko se nisem bil zaposlen.Star sem 29 let.Delam v proizvodnji, zato se tudi veliko potim, to pa povzroča srbenje.Zdaj res pazim, da se stuširam doma, se posušim in nato namažem.
Osebni zdravnik je dejal, če ne bo pomagala ta krema, moram obiskati dermatologa.
Res sem že čisto obupal. Kaj mi svetujete?

Pozdravljeni!

Vsekakor vam ne morem svetovati kaj naj uporabite, ker diagnoza ni jasna, kronična , glede na potek pa menim, da bo vsaka terapija problem, preden bo “prijela”.

Vsekakor svetujem čim blažja mazila, ki ne tanjšajo kože.
Sicer pa bo najbrž potreben pregled pri dermatologu.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close