Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija lichen planus na rokah

lichen planus na rokah

Lep pozdrav,po petih mesecih sem končno dobila izvid,zdaj pa ga žal ne razumem.Če bi bili tako prijazni bi vas lepo prosila če mi ga lahko prevedete v Slovenščino.Hvala.
Torej…stara sem 29 let,lani meseca maja so se mi po rokah naredili mehurčki,ki so se širili,če sem jih spraskala,se je ven pocedila tekočina.Septembra so mi na levi podlahti naredili punch biopsijo,izvidi pa so taki:

Mikroskopski opis:
Na enem robu preparata je videti nekoliko iregularno mestoma žagasto hipertrofijo epidermisa, ki je pokrit z kompaktno orto-hiper keratozo in klinasto hipergranulozo.V njem je videti več nekrotičnih-apoptotičnih keratinocitov.Tik pod njim pa blag lihenoiden interface limfocitarni infiltrat z več melanofagi.

Histopatološka diagnoza – mnenje:
Superficialni lihenoidni interface dermatitis,ki po svoji konfiguraciji v prvi vrsti ustreza diagnozi lichen planus.

Fiksativ: 10% fenolni

Trenutno teh mehurčkov nimam,so mi sami od sebe izginili že oktobra lani.Ne vem kaj je vzrok tega,imam pa dostikrat težave z alergijami,čeprav ne vem na kaj bi bila alergična.
Zanima me če se mi to vse skupaj lahko spomladi zopet ponovi,ker lani ni bilo prvič.Enako sem imela že predlani,vendar v manjši obliki.
Kako se da to pozdraviti?

Hvala vnaprej za odgovor in lep dan vam želim!

Lichen je vnetna bolezen, ki jo pogosto sprožijo vnetja drugod v organizmu, točen vzrok ni znan, ne gre pa za alergijo!

Če so spremembe izginile je to super, če pa se bo ponovila, pa je malo verjetno.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close