Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija koža pri dojenčku

koža pri dojenčku

SPOŠTOVANI!
Dvomesečna hči ima od tretjega tedna starosti težave s kožo. Začelo se je z običajnim rdečim izpuščajem na obrazu, ki ga poznam že od prvih dveh otrok, vendar se le ta ni umiril. Bilo ga je čedalje več, tudi po lasišču, vratu, za ušesi, zgornjem delu prsnega koša in hrbta. Sčasoma se je začel luščiti, v kožnih gubah tudi močno rositi, koža je postala hrapava. Hčerke to ni motilo – ni bilo srbenja, praskanja – to sklepam iz tega, da prespi vso noč. Ker je dete dojeno, mi je pediatrinja naročila dieto brez mleka, dala mi je mazilo Ung. emolliens Ph JugIII in svetovala nakup kozmetike Bioderma – krema in gel Sensibio DS. Dieto strogo upoštevam, nanašam mazila, čistim s priporočenim gelom in mand. oljem, vendar po dveh tednih ni še nič bolje. Koža se ji lušči v tankih plasteh, luske so tanke, bele – izgledajo kot zelo, zelo suha koža. Še pred obiskom pediatra so mi v lekarni svetovali mazilo Linola Fett, pa tudi ni bilo nič bolje. Opazila sem, da koža kremo Sensibio, ki ni mastna zelo hitro popije , luske potem pridejo še bolj do izraza. Vsa ostala mazila so ostajala na koži. Preden greva ven ji kožo zaščitim s kremo za veter in mraz, zrak v stanovanju vlažimo.

Vem da sem nasula cel kup podatkov, vendar sem poskušala napisati vse, kar smo v zvezi s tem problemom že poskušali narediti. Vljudno vas prosim za mnenje in nasvet. K dermatologu naju pediatrinja še ni poslala.

Lep pozdrav, Mirjam

Lep pozdrav!

V tej starosti predvidevam, da gre za seboroični dermatitis, kar pomeni, da bo v naslednjih dveh mesecih vnetje in luščenje izvenelo, ker je posledica hormonov, ki jih otrok dobi od matere.

Svetujem čiščenje z olivnima ali mandljevim oljem, nežno odstranjevanje namočenih( z oljem) lusk, blage negovalne kreme, ki jih omenjate.

Druga terapija zaenkrat ni umestna.

Pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close