Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija akne in obisk pri kozmeticarki

akne in obisk pri kozmeticarki

Pozravljeni,

zanima me, kaksen vpliv na izboljsanje aknaste koze ima lahko obisk pri kozmeticarki in kaksne terapije priporocate kot stransko zdravljenje.

obiskujem dermatologa in mi predpisuje razne terapije, ki vse le zacasno pomagajo (differin, clinofug, klimicin…), zaenkrat sem zavrnila roaccutan terapijo, ker se mi zdi preagresivna. seveda se bom odlocila zanjo, ce se stanje ne izboljsa, vendar bi prej se poskusila z milejsimi preparati.

zanimajo me informacije o kozmeticni terapiji/ciscenju koze – ali se mi splaca (glede na dodatne stroske) in lahko pricakujem izboljsanje, vsaj za casa obiskovanja.

lp

Pozdrav!

Urediti je potrebno akne v smilsu, da se nove spreemembe ne pojavljajo- to je osnova, v kolikor je to Roaccutane, Diane….
Obiskovanje kozmetičarke je smisleno zaradi nege, iztiskanja ogrcev…, ni pa namen zdravljenja aken.
Torej po osnovni umiritvi aken, obisk pri kozmetičarki!

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

lp ,pred približno 4meseci so se mi intenzivno začeli pojavljati mozolji samo na področju brade -na in pod brado ,z res intenzivno nego z eucerinom -za aknasto kožo ,ki ga uporabljam že dobro leto in obisk pri kozmetičarki nikakor ne minejo ,so globoki in boleči mozoljčki ,potrebujejo dolgo časa da se res zacelijo -poskusila sem že z veliko kozmetičnimi izdelki ,kontarcepcijske th nimam ,imam pa težave z policističnimi ovariji ,vendar nikoli nisem imela takih težav …se opravičujem za dolgo razlago hvala za odg….. me zelo motijo in me tudi psihično obremenjujejo ,ali svetujete obisk dermatologa ………..lp

Pozdravljeni!

Začel bom s konca. da svetujem obisk dermatologa.
Sam zagovarjam bolj drastične ukrepe, če gre za močne akne, ker samo z blažitvijo aken, nego , … ne pridemo do dolgoročnejših rešitev.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close