Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija problemi po prenehanju jemanja Diane

problemi po prenehanju jemanja Diane

Pozdravljeni,

Po desetih leti sem zaradi globoke venske tromboze, ki sem jo dobila pred dvema mesecema, bila primorana nehati jemati kontracepcijske tablete Diane. Kmalu po prenehanju jemanja tabletk so se pojavili prvi problemi s kozo in izpadanjem las, kar se trenutno se stopnjuje. Dobivam zelo necisto in aknasto kozo in sicer po obrazu in trupu (predvsem po hrbtu in dekolteju), mozoljcke pa imam tudi po lasiscu. Se vedno mi izpadajo lasje, ki so se ze zelo razredcili, kar je problem predvsem, ker sem ze prej imela bolj redke in tanke. Sicer imam mastno kozo in tudi lasje se mi hitro mastijo. Kaj lahko storim, da ublazim te probleme in kako dolgo traja, da se stanje po prenehanju jemanja hormonske zascite stabilizira?

Hvala za odgovor,
mufi

Pozdravljeni!

V kolikor zaradi globoke venske tromboze Diane ne smete več jemati, pride v poštev zdravljnenje z Aldactom 100 tabletami, kar deluje proti izpadanju las.
Posvetujte se s svojim zdravnikom ali pa endokrinologiom, glede GVT ta zdravila niso problematična, niso pa tudi kontracepcija!

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close