Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija srbenje na nogah

srbenje na nogah

Spoštovani!

Kako preprečiti(ali vsaj omiliti srbenje)?

Mama ima ožilje na nogah.Ne prenaša nogavic,še posebno najlonskih(obleče si jih le,če gre od doma).Kljub temu je srbenje prisotno,tako,da si težave malo olajša le z mokrimi obkladki.Zdravnica ji je priporočila kremo Lekohepan,vendar ji nič ne pomaga.Pozimi je problem zaradi mraza še hujši.
Za vaš odgovor se vam zahvaljujem in vas pozdravljam
lp Dušanka.

Pozdrav!

Od blagih krem , ki jih lahko dobi v lekarni velja poskusiti s kremami : Bepanthen, Dermalibour.

Če te ne pomagajo, pa potrebno poseči po močnejših, ki pa jih takole težko svetujem, ker ne vem točno za kakšen problem gre.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Iskrena hvala za odgovor.

Ne vem s katero od teh je vredno prej preizkusiti?Če sem vas prav razumela se ju dobi brez recepta.Če se prav spomnim,ji je zdravnica pred enim letom predpisala Claritine tabletke,ne vem pa,če se tudi te da dobiti brez recepta? Pa še tole,če vam bo kaj v pomoč:mama se je pred leti zdravila zaradi žil(dobivala je injekcije).Sedaj ima slabo prekrvavitev,v noge jo zebe,največji problem,pa je tale neznosen srbež.Koža na golenu pa,ji tudi pordi.Stara je 83 let,ima arterijsko hipertenzijo,okoli srca se ji nabira voda,ima več vrst zdravil (morda tudi ta kaj vplivajo na to,da je srbenje še hujše. V upanju,da nisem bila predolga,vas lepo pozdravljam in se Vam še enkrat zahvaljujem.

Pozdrav!

Claritine se dobi brez recepta, poskusi naj najprej Dermalibour kremo.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Spoštovani g. B. Kralj !

Za vašo prijaznost in hiter odgovor iskrena hvala!

Želim Vam vse dobro!

Lep pozdrav

Dušanka

New Report

Close