Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija alergija na vratu

alergija na vratu

Spoštovani!

Moj sin ima že nekaj časa po vratu svetlo rdeče madeže, v premeru 1-2cm, ki so izrazitejši spomladi do nekje konca poletja. Sedaj v tem času so skoraj “nevidni”, in ga ne srbijo. Spomladi ima težave s senenim nahodom, zlasti v maju in juniju, takrat se tudi ti madeži bolj obarvajo na rdeče in ga včasih, ne vedno, tudi srbijo.
Ali so ti madeži v povezavi s senenim nahodom ali ne?
Zdravnica mu je predpisala mazilo, sicer ne vem kako se imenuje, mu pomaga za nekaj dni, potem se pa to spet ponovi. Je pa mazilo s stranskimi učinki – tanjšajo kožo, zato mu je svetovala, naj se ne maže prevečkrat, samo po potrebi.
Tušira se z zelo blagimi, proti alergijskimi sredstvi, tudi šampon uporablja blag. Zanimivo je prav to, da jeseni in pozimi ti madeži niso tako izraziti, kot poleti.

Bil je na testiranju, pa je test pokazal alergijo na brezo, visoke trave,pšenično moko,pršice.
Ker dela na terenu, je to zelo moteče, zlasti v času cvetenja trav in podobnega.
Kaj mislite, kaj bi lahko povzročilo te madeže in ali bi bil potreben temeljit pregled takrat, ko so ti madeži izrazitejši, torej nekje spomladi?

Lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Žel vam na ta način ne morem zanesljivo pomagati, po opisanem pa lahko posumim na atopični dermatitis, zato je zadeva kronična, ponavljajoča, v zvezi s senenim nahodom….

Vsekakor pa je potrebno spremembe videti in se nato odločiti za terapijo, ki pa je največkrat v teh primerih simptomatska: blažitev sprememb, s tem, da čimmanj poškodujemo kožo.

Torej, potreben bo pregled v času ko so težave.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close