Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Moja koža!!!

Moja koža!!!

Najprej en lep prazničen pozdravček vsem! Bom kar pričela s svojim problemom.
Stara sem 23 let. Že odkar pomnim imam probleme s kožo na obrazu. Moja koža je precej pordela. Vse skupaj pa še poslabšata mraz in toplota. Lahko rečem, da imam zelo suho in občutljivo kožo. Na obrazu so vidne majhne rdeče žilice. Sedaj pa me zanima kako naj jaz to rdečico omilim in kako naj takšno kožo sploh negujem?? Naj še omenim, da vedno uporabljam piling, tonik za občotljivo kožo, ki ne vsebuje alkohola. Kakšne kreme naj uporabljam? Moram priznati da me rdečica velikokrat moti še posebej kadar se ukvarjam s športom je zadeva zelo neprijetna.
Moja druga težava je pa, da imam na telesu veliko znamenj. Ta znamenja so svetlo, temno rjeve barve. Posebno veliko jih imam na hrbtu. Naj še omenim, da sem pred 1 letom redno uporabljala mleko za telo (cca 1 mesec potem sem s tem končala), potem sem dobila še veliko novih pikic. Od takrat več ne uporabljam nobenega lotiona ali mleka za telo. Zanima me ali so ta znamenja nevarna in ali si jih da odstraniti ( s kakšno kremo)? Ali ima hujšanje kakšno povezavo z nastajanjem teh znamenj? V zadnjem času sem shujšala kar nekaj kg.
Za odgovor se lepo zahvaljujem.
Lep pozdrav vsem!

Lep pozdrav!

Ne vem koga sprašujete ali mene ali druge na forumu.

Vseeno vam bom odgovoril, kar se na ta način da: Peeling pri tanki koži z žilicami ni priporočljiv.
Rdečino, žilice lahko odpravite z laserskim zdravljenjem.

Kar se tiče znamenj pa nastajajo neodvisno od mazanja, krem, odstranjevanje pa je le na način, ki je za vsako znamenje specifiče, torej je potrebno znamenje oceniti in šele nato se ga na pravilen način odstrani.

Pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close