Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Nepojasnjeni izpuščaji

Nepojasnjeni izpuščaji

Spoštovani!

Moja problematika z izpuščaji se pojavlja že četrto leto, vendar pa v vedno manjšem obsegu (morda pa kar izgine lepega dne :-)). Začelo se je z elipsastim izpuščajem na desni dojki in tako je nekaj časa ostalo, potem pa se je drastično razširilo na stegna, trebuh, pod in nadlahti. Izpuščaji so bili večinoma okrogli ali elipsasti, v premeru največ 1 cm, srbeči, sprva rdeči, čez nekaj dni pa znotraj beli in z rdečim, nekoliko dvignjenim robom (izgledalo je kot morda opeklina od cigarete). Po navodilu splošne zdravnice sem izpuščaje mazala z Elocomom, vendar ne dlje kot 5 dni, ker naj bi to bilo zelo močno zdravilo. Mazilo je delovalo, srbečica je ponehala, na mestih izpuščajev pa so ostale bele lise (sonce jih ne obarva). Še vedno imam nekaj teh izpuščajev in približno enkrat ali dvakrat na mesec/dva se pojavi nekaj novih, s tem, da izginejo brez mazanja z Elocomo in pravtako pustijo bel madež za seboj. Dermatološke in alergološke preiskave niso pokazale ničesar. Stara sem 26 let, na splošno zdrava in športno aktivna.
Ste že imeli tak ali podoben primer?Od česa menite nastajo ti izpuščaji?
Hvala in lep dan!

Lejla

Pozdravljeni!

Vaš problem je eden od tistih, ki jih včasih niti s pregledom ne moremo točno opredeliti, kaj šele po taki poti preko el. medija.

Če vam naštejem nekaj diagnoz, ki mi pridejo na misel, si s tem ne boste dosti pomagali, lahko pa jih pride v poštev najmanj 5.
Zato vam na žalost ne morem pomagati.
Vsekakor pa je le malo bolezni, ki bi trajno pustile lise, zato mislim, da posledic ne bo.
Občasno mazanje z Elocomom ne bo problem.

Sicer pa bo potrebno na pregled.

lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close