Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija regaine

regaine

Spoštovani!

Zanima me kako je z uporabo Regaine losiona med nosečnostjo in v času dojenja? Je dovoljeno ali ne?
Namreč na drugem forumu sem zasledila(kjer je prav tako odgovarjal dermatolog), da je uporaba v nosečnosti varna, v navodilih, ki so priložena zdravilu pa piše da se ga ne sme uporabljati.

Hvala za odgovor!

Pozdravljeni!

Regaine je zdravilo , ki znižuje pritisk, če se pojavi v krvi, kar je pri lokalni uporabi sicer malo verjetno, je pa možno.
Uporaba med nosečnostjo ni priporočljiva.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Tudi sama že 2 leti uporabljam Regaine 2% raztopino zaradi androgenega izpadanja las. Sedaj sem v drugem mesecu nosečnosti in za nasvet o nadaljni uporabi Regaina sem vprašala svojega dermatologa in tudi osebno zdravnico. Oba sta bila mnenja, da lahko nadaljujem z uporabo glede na to, da se raztopina nanaša le lokalno, torej na lasiče in zato naj ne bi vplivala na razvoj otroka. Sem pa seveda v skrbeh in me zanima tudi vaše mnenje.

Hvala za odgovor!

Milla- sem v podobni situaciji, če želiš mi lahko odpišeš.

tudi sama sem dobila regaine 2% kot zdravilo proti močnemu izpadanju las.

vendar ga ne upam uporabljati – ker me je zmotilo predvsem (kot stranski učinek) poraščenost po obrazu pri ženskah (??) in pa to, da ti na začetku lasje še bolj izpadajo, da stari izpadejo in naredijo prostor novim.

mi lahko katera pove, kako je bilo pri njej … ker me zelo skrbi.

zelo_zaskrbljena

Meni niso lasje na začetku zdravljenja izpadali nič bolj. Pa tudi če bi mi, se tista dva tedna izrazitejšega izpadanja ne bi nevem kako poznala. Po obrazu pa tudi ni nobene večje poraščenosti. Prav tako ne drugje po telesu. Meni lasje po tej terpiji ne izpadajo več prekomerno in sem z terapijo zadovoljna.

Milla

New Report

Close