Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija clinofug in nosečnost

clinofug in nosečnost

Spoštovani,

zaradi perioralnega dermatitisa mi je moj dermatolog predpisal Clinofug antibiotike in sicer naj bi jih jemala 4 tedne. Po štirinajstih dneh jemanja sem z jemanjem prenehala zaradi nosečnosti (zanosila sem istočasno kot sem pričela z jemanjem zdravila).
Že zelo zgodaj (po mesecu dni nosečnosti) so mi izpuščaji na obrazu izginili. Sedaj pa se mi vsake tolilko časa pojavi večji izpuščaj (kot akna vendar brez vsebine le rdeča bulica). Poskušam si pomagati z Justovo TEE TREE kremo (ublaži rdečico in bulica se zmanjša). Dermatolog pri pregledu ni ugotovil razloga navedel je le možnost hormonskih motenj. Sedaj me zanima kaj mi priporočate ob koncu nosečnost (in seveda dojenja) bojim se namreč, da nosečnost samo vzdržuje na videz umirjeno stanje?! in da bo po koncu nosečnosti perioralni dermatitis izbruhnil z vso močjo?!?!

Že v naprej se vam zahvaljujem za odgovor in vas lepo pozdravljam!

Pozdravljeni!

Periralni dermatitis je bolezen, kjer so v ozadju lahko prebavne motnje, želodčne, hormonske…..
Predvideti potek bolezni med nosečnostjo je zelo težko, vsekakor pa ves čas antibiotiki ne pridejo v poštev, ravno tako med dojenjem.
Za blažitev lahko uporabljate stvari, k ne škodujejo plodu, so pa večinoma blage in malo pomagajo, tako da je ta bolezen v času nosečnosti lahko kar problematična.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close