Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija luskavica?

luskavica?

Spoštovani!
Razmišljala sem že, da bi šla na pregled k dermatologu, a ker so dolge čakalne vrste, pa tudi ne vem, če je moja težava res tolikšna, da bi še jaz delala gužvo, sem se odločila, da vas povprašam za mnenje.
Stara sem 28 let. Ko sem hodila v osnovno šolo, se mi je na komolcih in kolenih pojavila luskavica. V tako mili obliki, da skoraj nisem vedela, da jo imam. Lani, pa se mi je po stopalih (okrog pete in ob strani na palcu) in na sprednjem spodnjem delu noge pojavila suha koža, ki srbi in postane po praskanju rdeča. Bolj kot praskam, bolj srbi. Srbi me tudi predel med obema ritnicama in ščegetavček. Ne vem, če gre za isto stvar, a občutek je isti. Naj povem še to, da me tam, kjer imam luskavico nikoli ni srbelo. zato tudi nisem prepričana, če so težave povezane z njo. Poleti sem bila bolj malo na soncu, ko pa sem se sončila, me je spodnji del noge ravno tako srbel. Sicer, pa so težave pozimi hujše kot poleti. Doma imam locasalen, vendar do zdaj še nisem teh predelov mazala z njim.
Hvala vam že vnaprej za mnenje in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Lahko gre za luskavico tudi na omenjenih predelih- v tem primeru gre za inverzno obliko luskavice- torej na mestih , ki niso običajna za navadno luskavico.
Locasalen bo na teh predelih premočen, Sorel ali pa Daivonex krema pa ne tenjšata kože, zato bi enega od njiju lahko poskusila.

Če pa bo obolenje napredovalo, se slabšalo, pa priporočam obisk pri dermatologu.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close