Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija mozolji

mozolji

Kar naenkrat, so se mi pojavili grozno veliki mozolji po obrazu, največ po licih. Prej sem imela vsake toliko časa kakšnega, zdaj pa jih je vsak dan več, pa tudi ne izginejo. Uporabljam kremo Diferin.
Kaj naj? Verjetno bo treba k zdravniku.
lp nika

Lep pozdrav!

Če Differine ne pomaga, če druga lokalna terapija ne pomaga, če grozijo brazgotine, potem se bo potrebno odločiti za druga zdravljenja: antibiotik, hormoni, retinoidi, pač odvisno od stanja.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Pozdravljeni!

Že kar nekaj časa – približno dve leti- imam na levi dojki rdeče malinaste barve in oblike znamenje (kot bradavica). Skrbi me, ker se je povečala in je na takšnem mestu, da bi jo lahko ranila z nedrčkom. Ali bi jo bilo priporočljivo odstraniti? Je nevarno? Pravijo, da je to nekakšna bolezen kože in mi podobne bradavice nastajajo tudi drugje-po nogi, trebuhu.

Lani sem z nedrčkom odrgnila navadno rjavo znamenje na hrbtu. Krvavelo je in se nato zacelilo. Sedaj je znamenje malce drugačne oblike in na eni strani tudi bolj rjavo. Je lahko zelo nevarno, če si odrgneš znamenje?

Hvala za odgovore.Lep dan!
Petra

Pozdrav!

Malinasto znamenje, če je res tako , ni nevarno, lahko pa zelo krvavi.
To, da se znamenje spreminja pa je treba preveriti.
Pokazati ga morate svojemu zdravniku ali pa dermatologu!
Največkrat ni nič, če pa je kaj narobe, pa je pomembno, da se čimprej oceni!

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close