Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija AD – dojenček

AD – dojenček

Pediatrinja je na zadnji posvetovalnici naši dojenčici postvila diagnozo atopijski dermatitis. Priporočala je vlažilno kremo za telo, za hujše primere pa smo dobili kremo Locoidon in Fenistil kapljice.
Zanima pa me. Ali bi bilo priporočjivo, da gremo še k dermatologu (stara ke 3 mesece) in k alergologu. Takrat na posvetovalnici nisem vedela pravzaprav za kakšno bolezen gre, pediatrinja je rekla, da je AD, ker ima suho kožo po nogah in hrapavo po ličkih.
Z Locoidonom še punčke nisem namazala, ker sem videla da vsebuje kortikosteroide in ker se ji koža še ni toliko poslabšala. Ob prebiranju foruma, pa sem zasledila kremo Elidel. Ali je primerna za dojenčke in ali jo lahko predpiše pediater ali samo specialist dermatolog.
Katera krema je najbolj primerna za dojenčke, ko se stanje poslabša?
Kaj pa za redno, vsakodnevno nego suhe kože? Kako naj takšno kožo sploh negujem?

Se opravičujem, ker imam toliko vprašanj in se za odgovor zahvaljujem.

Lep pozdrav!

Od vseh krem za umiritev vnetja pride v tej starosti v poštev le kortikosteroidna krema, ki pa jo je treba uporabljati le ob poslabšanju.
Pri tej starosti Elidel ne pride v poštev.
Kreme, kopeli, ki jih taka koža potrebuje so v številnih kolekcijah, ki jih dobite v lekarni, namenjene so atopični, suhi koži.
V tej starosti pri takih simptomih alegološko testiranje še ni potrebno.

Pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close